Ankara Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Milliyetçiler Günü Pikniği” vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Şahinler Milli Parkında düzenlenen piknikte; folklor gösterileri, ödüllü oyunlar ve Atilla Yılmaz konseri yer aldı. Misafirlere; yemek, su ve çay ikramı yapıldı. Piknik sonrası koşu alanı Ülkü Ocakları üyeleri tarafından temizlendi.

Programa, birçok partilinin ve teşkilatın yanı sıra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Turgay Baştuğ, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Eyüp Yıldız katıldı.

Milliyetçiler Günü münasebetiyle düzenlenen piknikte konuşan Genel Başkan Ateş, günün önemine vurgu yaptı: “3 Mayıs 1944 hadiselerinin üzerinden 75 yıl geçti. Bir avuç Türk milliyetçisinin Türk milletinin tarihî ve kültürel gerçekleriyle çelişen yabancı fikir cereyanlarına karşı millî varlığımızı ve değerlerimizi müdafaa için verdikleri onurlu mücadelenin 75. yıldönümünde, 1944 ruhunu unutmuyor, bu destansı mücadelenin kahramanlarını hürmet ve minnetle yâd ediyoruz. 3 Mayıs 1944, Ergenekon’da ateşe hükmedip dağları delen ve tüm engelleri ortadan kaldıran Türk milletinin yenilenen bir iman ve şuurla ayağa kalktığı gündür.”

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sinan Ateş, Ülkücülere hedefi gösterdi: “Hedef; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, Başbuğ Alparslan Türkeş’in görüşleri ışığında, Bilge Türk Devlet Bahçeli’nin liderliğinde çağlar üzerinden atlayarak ilimde, teknikte ilerlemek, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen büyük devlet olmak, Türk medeniyetini tekrar dirilterek dünyaya adalet ve nizam getirmektir.”