Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ozan Arif şeklinde bilinen Arif Şirin hakkında bir açıklama yaptı.

Olcay Kılavuz'un açıklaması şu şekilde:

LAFA BAKTIK LAF DEĞİL, SÖYLEYENE BAKTIK ADAM DEĞİL…

Yusuf Has Hacib Kutadgu Bilig’de "Ey beylerin beyi, kul beyin yüzünü görünce, ne diyeceğini şaşırır" der. Kendisine 'ozan' diyen sanatın yüz karası ise Bey'in huzuruna çıkmadan zırvalamakta, ozanlığı kemik yalayıcılığı ile karıştırmaktadır. Atalarımız; "adam adamdır olmasa da pulu, eşek eşektir atlastan olsa çulu" derken; teşbihte hata olmaz şiarından hareketle bu aşağılık ruh hastasını tanımlamaktadır.

Adamlık bahsi geçince ismini dahi kimsenin anmayacağı kişiler, bir davanın bütün yükünü sırtında taşıyan Liderimize hitaben şereften dem vurmaktadır. Yine büyüklerin sözünden biliriz ki arife tarif gerekmez ancak ismi arif kişiliği bozuk, karakterden yoksun bu zat’a; şerefin, iyinin ve doğrunun her türlüsünü belletmek şarttır. Eğri ve kötü ise bu kişilik yoksununun şahsında vücut bulmuş, ukalalık diline vurmuştur.

Lafa baktık laf değil söyleyene baktık adam değil. Türk'ün töresinden bihaber olan bu ahmak, Türkmen Beyine laf söylerken besbelli ki ağzındaki salyaları sağa sola akıtmış, aklını kiraya vermiş, ahlakını da satmıştır. Boş çuval dik durmaz. Ahlak fukarası olan bu zat ise hayatı boyunca dik duramamış, adamlığı parayla satın alınır sanmıştır. Şurası unutulmasın ki;

Liderimize dil uzatanın dili, Türk'ün töresindeki karşılığı ile, hak ettiğini bulacaktır. Böylesi edep fukarası avarelerin sözü hiç şüphe yok ki misliyle karşılık alacaktır. Ülkücü Hareket’in değerlerini hiçe sayan bu satılmış bunak belli ki hırsla töreyi unutacak derecede akılını kaybetmiştir. Şüphesiz törenin sahipleri bu densize töremizi hatırlatarak aklını başına getirecektir.

Olcay Kılavuz

Ülkü Ocakları Genel Başkanı

29 Haziran 2017