Halep'te zalim Esad yönetimi ve terörist grupların saldırıları sonucu Türkmen gruplar içerisindeki babası, ağabeyi ve dayısını şehit veren Elif kızımız ve annesi artık kendilerini koruyacak bir aile büyüğü kalmadıktan sonra Türkiye'ye sığınmak için çaba sarfettiler ve iki ay kadar bunun için uğraştılar.

Suriye'de rejim güçlerine karşı savaşırken şehit olan Türkmen komutan Murat Paşa'nın ailesi bugün sabah 09:00 sularında Türkiye sınırında yakalandıktan sonra bürokrasi engeline takılarak malesef bombaların kucağına gönderilmek sureti ile sınır dışı edildiler.

 6 yaşındaki Elif ve annesi sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Olaydan haberdar olan MHP lideri Devlet Bahçeli, anında konuyla ilgilenmiş ve konuya ağırlık vererek Türkmen kıza yardım etmek için gerekli çalışmaları yaptı.

Konu ile ilgilenmesi için MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu'nu görevlendiren Türkmen Beyi, yakınen ilgilendiği Türkmen balası Elif ve annesi ile alakalı olarak yetkililerle de temasa geçti.

TÜRKMEN BALASI 2 AYDIR YOLLARDA

Bugün Suriye sınırını geçip ana vatan bildikleri Türkiye'ye gelmeye çalışırken annesi Fatma Paşa ile birlikte yakalanarak sınır dışı edildiler, kaçakçıların kol gezdiği, teröristlerin bombalarla geçtiği sınırdan Elif ve annesi geçemediler.

Konudan haberdar olur olmaz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olaya el attı ve konuyu takip ettirdi ve Türk makamları harekete geçti. Küçük Elif ve annesinin Türkiye'de kalabilecekleri belirtildi. Bu gelişme üzerine MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, Elif ve annesini almak için sınır kapısına gitti.

Ve Elif Kız Türkiye'de.....

Devlet Bahçeli'nin girişimleri sonuç verdi. Gümrük'te Türk polisi tarafından Türkiye'ye alınan Türkmen balası Elif ve annesi MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, MHP Hatay il Başkanı Lütfü Kaçışçı ve Ülkü Ocakları İl Başkanı tarafından karşılanarak, Türkiye'ye giriş yaptı.