AFYONKARAHİSAR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "TBMM’de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, Türkiye’yi statükodan kurtaracağız. Değişime hazır hale geldi ülke. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz." dedi.

Tezcan, CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe Spor Kulübünün yeni seçilen başkanı Ali Koç ile Süper Toto 1. Lige yükselen Afjet Afyonspor ve Tahincioğlu Basketbol Ligine yükselen Afyon Belediye Basketbol takımını tebrik ederek, başarılar diledi.

Türkiye’nin 24 Haziran’da statükoyu terk edeceğini belirten Tezcan, partililere CHP’nin seçim vaatlerini anlattı.

Tezcan, CHP’nin 24 Haziran’da TBMM’de birinci parti olacağını, cumhurbaşkanlığı seçimini de Muharrem İnce’nin kazanacağını savunarak, "TBMM’de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde, Türkiye’yi statükodan kurtaracağız. Değişime hazır hale geldi ülke. Gittiğimiz her yerde bunu görüyoruz." diye konuştu.

OHAL kalkmadan Türkiye’ye yabancı yatırımcının gelmeyeceğini belirten Tezcan, hukukun üstünlüğünü kurmadan yabancı sermayenin Türkiye’ye gelmeyeceğini ifade etti.

- "Alkışlayamazsın kardeşim"

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin, Korgeneral İsmail Metin Temel hakkındaki açıklamalarına da değinen Tezcan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Malatya’da 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak konuştuğu sırada bizim cumhurbaşkanı adayımızı eleştiriyor. Dalga geçiyor bir de. Bu milletin kendisine giydirdiği üniformayla gülerek, alaycı bir ifadeyle onu alkışlıyor. Alkışlayamazsın kardeşim. Alkışlarsan o üniforma sana haramdır. O apoletler de sana haramdır. Bu millet ordusunu sever. Biz ordumuzu severiz. Peygamber ocağıdır ordu. Evlatlarımızı kına yakar askere göndeririz. Ama ordunun başı da o üniformayı giyende, o üniformanın hakkını verecek. Hakkını veremezse, hesabını verecek. Kıyametler koparmışlar. 'Vay apoletlerini sökerim demiş.' Apoleti taşımayı hak etmiyorsan, apoletini bırakırsın. Hak eden taşır o apoleti. Milletin taktığı apolettir o. Milletin cumhurbaşkanı olmaya talip olmuş biriyle alay etmek üzere giyemezsin onu."

Tezcan, Askeri Ceza Kanunu'nun 148. maddesinin çok açık olduğuna işaret ederek, "Suçtur yaptığı iş. Askeri Ceza Kanunu'nun 148. maddesindeki suçu oluşturur. Genelkurmay Başkanını ve savcıları göreve çağırıyorum. İsmail Metin Temel ile ilgili savcılar ve Genelkurmay Başkanı derhal işlem başlatmalıdır. Böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur." dedi.