TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Myanmar'da Müslümanlara yönelik saldırılara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, katledilenler Müslüman olunca dünyanın sessizliğe büründüğünü söyledi.

BM başta olmak üzere uluslararası toplumun, söz konusu Müslümanlar olunca adeta kör ve sağırları oynadığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Dünyada gerçekten adaletsiz bir yapılanma söz konusu. Bugün, Arakan'da son üç günde 2-3 bin Arakanlı Müslümanın Myanmar askerleri tarafından şehit edildiği haberleri geliyor. Bu durum vicdanları sızlatıyor. Orada sadece insanlar öldürülmüyor, insanlık katlediliyor. Orada yalnız bırakılan Arakanlı Müslümanlara adeta dünyanın gözü önünde soykırım, katliam yapılıyor. Nerede Birleşmiş Milletler, uluslararası toplum? Avrupa, Amerika, ey Batı, siz kendinize mi demokrasisiniz? Eğer öldürülenler Müslüman değil de başka bir dine mensup olsalardı, kendilerinden olsalardı, bu kadar sessiz olabilirler miydi? Burada dünyanın vicdansız ve adaletsizliğine karşı herkesin haykırması lazım. Cumhurbaşkanımız, BM'ye mensup tüm üyelerin gözünün içine baka baka 'Dünya 5'ten büyüktür' diyorsa tam da bunun için diyor.

Myanmar askerine karşı tedbir alınamadığını vurgulayan Aydın, "BM, bunu ve Halep'teki katliamı önleyemiyorsa varlık amacı sona ermiştir. Yani ne diye böyle bir örgüt var? Güvenlik Konseyi ne iş yapar? Eğer işini icra etmeyecekse BM diye bir örgütün artık dağılması lazım." dedi.