TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cenab- ı Hak gani gani rahmet eylesin. Bu vatan için, millet için, devlet için seve seve toprağa girdiler. Şehitlerin makamı çok yüksek." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde mevlit okutuldu.

Öğle namazı ve mevlit sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Kahraman, "Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Cenabıhak gani gani rahmet eylesin. Bu vatan için, millet için, devlet için seve seve toprağa girdiler. Şehitlerin makamı çok yüksek. Akif'in çok güzel 'Çanakkale Şehitlerine' şiiri var. Hepimiz onu söyleriz. 'Ey şehit oğlu şehit. İsteme benden makber. Sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.' Hepsine minnet borçluyuz. Gerek 15 Temmuz, gerek daha önceki şehitlerimize rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kahraman, Türkiye'nin beraberlik ruhu ve şehitler sayesinde bir daha darbe ile karşılaşmayacağını ifade etti.

Bir basın mensubunun, Meral Akşener ile ilgili bir sorusu üzerine Kahraman, "Şehitlerimiz var, saygımız var. Şehitlerimizi anma hadisemiz var. Başka bir gündeme girme çaresindesin." dedi.

Mevlit programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Aile ve Sosyal Politikalar Müsteşarı Ebubekir Şahin de katıldı.

Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde okutulan mevlide çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlara öğle namazı sonrası lokum, mevlid şekeri ve yemek dağıtıldı.