Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika ofisi tarafından organize edilen buluşmada konuşan AK Parti Milletvekili Taner Yıldız, "Bütün zorluklara rağmen biz halkımızla buluşmaya devam ediyoruz, edeceğiz" dedi.

Brüksel’de UETD binasının toplantı salonunda düzenlenen toplantı öncesinde, sanatçı İsrafil Yıldırım "Başkomutan Erdoğan" parçasını seslendirdi. Taner Yıldız’ın konuşmasından önce UETD Belçika başkanı Basir Hamarat açılış konuşmasını yaptı. AK Parti Brüksel temsilcisi Ruhi Açıkgöz, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir, Düzce Milletvekili Ayşe Kesir kısa konuşmalar yaptılar ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladılar.

Taner Yıldız “Bu toplantıyı biz 8 Mart 2017'de değil de, 8 Mart 2016’da yapsaydık bana kaç kişi inanırdı? O zaman FETÖ denmiyor, Pelsinvaya’da biri yaşıyor o bir şeyler yapıyor ama pek anlaşılmıyor. O kişi bir talimat verecek 3 kişi Kandil dağına çıkacak 50 Milyon Dolar para verecek ve yanında bir liste verecek 68 kişilik, MİT’in PKK içindeki elemanlarının listesini verecek desek kimse inanmazdı. PKK, verilen listeyle orada bulunan 6 kişiyi hemen orada infaz ettiler, kurşuna dizdiler. Böyle bir ihaneti tahmin edebilir miydik, düşünebilir miydik. Arkadaşlar tehlikenin farkına varmamız gerekir, bu yalnızca 18 maddenin değişikliği değil. Bu bir genel seçim değil, bu bir yerel seçim değil, Türkiye’nin son 15 yılda yaşadığı 11 seçimden farklı. Türkiye’nin istikbali, istiklali, geleceği ile alakalı 'evet', 'hayır' olacak. Evet ve hayır birer kelime, onun arkasında çok fazla cümle var. O yüzden bütün bunların hepsini 'evet' mührüyle gerçekleştirmiş olacaksınız” dedi.

Belçika’lı gazetecilerin de ilgisini çeken buluşma sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Taner Yıldız “Biz Vatandaşlarımızla Türkiye’nin geleceğini konuşmanın en demokratik hak olduğunu düşünüyoruz. Demokratik hakla ilgili bir engellemeye gitmeyeceklerine inanıyoruz. Zaman zaman Almanya, Avusturya, Hollada’da bazı sıkıntılar yaşandı, ben bunların düzeleceğine inanıyorum. Biz buraya Belçika Vatandaşına, Belçika’da oy kullanacak, yani Belçika için oy kullanacak veya Almanya için oy kullanacak, Alman Vatandaşına biz bunları anlatmaya gelmedik; Türkiye’de, Türkiye seçimleri için oy kullanacaklara anlatmaya geldik” dedi.