ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve HUDER (Hukuki Araştırmalar Derneği) Başkanı Mustafa Yaman'ın tutuklanmasına ilişkin, "Geçmişte herhangi bir şekilde, FETÖ ile irtibatımızın olmamasına rağmen, MİLKO (Milli Görüş Kuruluşları) kuruluşlarımız dahil hiç kimsenin bu örgütle emel birliğinde, dava birliğinde bulunmamış olmasına rağmen bir arkadaşımızın gece saat 11.00'de İstanbul İl Teşkilatımızın mutat toplantısının çıkışında polisler tarafından gözaltına alınması ve dün akşam tutuklanması akla ziyan" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Masum insanların gözaltına alınmasının, tutuklanmasının devlete ve ülkeye zarar vereceğini belirten Karamollaoğlu, hükümeti adalet mekanizmasının etkili çalışabilmesi için adım atmaya çağırdı. Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçmişte herhangi bir şekilde, FETÖ ile irtibatımızın olmamasına rağmen, MİLKO (Milli Görüş Kuruluşları) kuruluşlarımız dahil hiç kimsenin bu örgütle emel birliğinde, dava birliğinde bulunmamış olmasına rağmen bir arkadaşımızın gece saat 11.00'de İstanbul İl Teşkilatımızın mutat toplantısının çıkışında polisler tarafından gözaltına alınması ve dün akşam tutuklanması akla ziyan."

Karamollaoğlu, 15 Temmuz hadiselerinin yeniden büyük Türkiye'nin kuruluşunun bir vesilesi olarak görülmesi gerektiğini ifade ederek, o gece yaşananların bütün vahametine rağmen ülke, millet ve gelecek adına umut ortaya koyduğunu vurguladı.

"O gece bütün ihanet şebekelerine rağmen bu millet, sahip olduğu iman ateşinin hiç bir zaman söndürülemeyeceğini göstermiştir." diyen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Hiç şüphesiz ki darbeye teşebbüs eden, kanlı cunta hareketinin içinde yer alan, milletine kurşun sıkan, Meclisine bomba atan canilerden mutlaka hesap sorulacak ve bunlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Ancak bu süreçte asıl önemli olan Türkiye'de bırakın darbe yapmayı, hiç kimsenin darbeyi aklından bile geçirmeyeceği köklü hukuki, siyasi ve kurumsal dönüşümleri gerçekleştirmek olmalıdır."

Srebrenitsa'da yaşanan katliamın 22.yılının yaşadığını hatırlatan Karamollaoğlu, 22 yıl önce 8 binden fazla insanın Birleşmiş Milletler'in güvencesi altındaki bir bölgede olmasına rağmen Sırplar tarafından katledildiğini anımsattı. Temel Karamollaoğlu, Holladalıların çıkardıkları karar ile kendilerini sadece 300 kişiden mesul görmelerinin ise utanç verici bir karar olduğunu ifade etti.

Sakarya'da Suriyeli hamile kadının ve 10 aylık bebeğinin öldürülmesi konusuna da değinen Karamollaoğlu, son zamanlarda bazı kesimlerin Suriyelileri hedef göstererek toplumda yeni gerginliklerin fitilini ateşlemeye çalıştığının altını çizdi. Karamollaoğlu şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 2014-2017 yıllarında Suriyelilerin suça karışma oranı sadece yüzde 1,3. Gösterilmek istenenin tam tersine Suriyeliler topluma en kolay adapte olan kardeşlerimizdir. Ekonomimize ve iş gücü piyasamıza da önemli katkılar sağlamaktadır. Bugün ekonomik hayatımıza, 5 binin üzerinde Suriyeli firma yaklaşık 650 milyon Türk lirasının üzerinde bir katkı sağlamaktadır."

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Suriyelileri Türkiye'deki problemin merkeziymiş gibi göstermeye çalışmanın iyi niyetten uzak olduğunu belirterek, bunun Türkiye'de iç karışıklık çıkarmaya yönelik kirli bir provokasyon olduğuna dikkati çekti.