IĞDIR (AA) - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "16 Nisan'da önünüze getirdiğimiz anayasa bizden çok, etrafımızda koşturan yavrularımız içindir. O yavrularımız kendilerinin yerine, kendilerinin adına birilerinin bir karar almasını ve kendi geleceklerini karartmasını asla bir daha yaşamasınlar." dedi.

Birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır'a gelen Kaynak, Aralık ilçesindeki programının ardından kent merkezinde AK Parti İl Başkanlığınca düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Kaynak, yaptığı konuşmada, kadınların toplumdaki önemine değinerek, "Türkiye'nin 15 yıllık kalkınma, ilerleme, yükselme mücadelesinde, demokratikleşme mücadelesinde en önemli bayraktarlığı kadınlarımız yaptılar ve 15 Temmuz'da da yaptılar. 15 Temmuz'da vatanımızın üzerine çöreklenmek isteyen bir grup haşhaşinin karşısında yine kadınlarımız onların tanklarının, tüfeklerinin, uçaklarının karşısında dimdik durdular. 15 Temmuz'da biz kadın şehit de verdik." diye konuştu.

- "İstiyoruz ki bundan sonra her şey milletin dediği gibi olsun"

Türkiye için 16 Nisan'ın çok önemli bir tarih olduğuna dikkati çeken Kaynak, 16 Nisan'da Türkiye'nin yeni hükümet sistemini oylayacaklarını anlattı.

Kaynak, şunları dile getirdi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi görevini yaptı, anayasa değişikliğini ortaya çıkardı ve anayasayı milletin huzuruna getirdi. İstiyoruz ki Türkiye, daha önce olduğu gibi darbelerle, darbe girişimleriyle, milletin iradesinin üzerine tasallut etmiş vesayetlerle uğraşmasın. İstiyoruz ki Türkiye'de kadın-erkek, herkes inandığı gibi yaşayabilsin, istediği şeye inanabilsin, inancını istediği gibi ifade edebilsin. İstiyoruz ki bundan sonra her şey milletin dediği gibi olsun, söz de karar da bundan sonra milletin olsun. 16 Nisan'da önünüze getirdiğimiz anayasa bizden çok, etrafımızda koşturan yavrularımız içindir. O yavrularımız kendilerinin yerine, kendilerinin adına birilerinin bir karar almasını ve kendi geleceklerini karartmasını asla bir daha yaşamasınlar.

Anayasa değişikliğiyle getirmek istediğimiz şey, kriz üreten, çekişme, çatışma üreten bir sistem yerine artık krizleri asla üretmeyecek, kriz çıkarsa da çözümünü bizzat milletin yapacağı bir sistemdir."

23 ilde uygulanması planlanan Cazibe Merkezleri Programı'na da değinen Kaynak, 2015 yılının temmuz ayından beri hükümetin büyük bir terörle mücadele operasyonu yaptığını anımsattı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizin doğusu, güneydoğusu bundan sonra terörle anılmasın. İnsanımız sokağa güven içinde çıksın, çocuklarımız okula güven içinde gitsinler diye. Bunu kalıcı hale getirmek için de Doğu ve Güneydoğu'daki 23 vilayetimize yeni iş, ekmek kapıları açılsın, tarlaları ekilsin, ahırlarında hayvanlarını beslesinler ve ülkemizi doyursunlar, 73,5 milyarlık yeni bir kalkınma hamlesi başlattık bu bölgede. Yereldeki, buradaki yatırımcıları destekleyelim, kadınımızı destekleyelim, gencimizi destekleyelim, onlara karşılıksız ya da faizsiz kredi verelim, esnaf olsunlar, iş yerlerini açsınlar, çiftçi olsunlar, tarlalarında ya da ahırlarında büyük çiftçilik yapsınlar.

Anadolu'dan, İstanbul'dan, başka yerlerden buralara yatırımcılar gelsinler."

Programın ardından Valiliğe gecen Kaynak'a, Ağrı Dağı fotoğrafının bulunduğu tablo hediye edildi.