İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Erciş İlçe Başkanlığının seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşerek ilçenin devlet hastanesi konusunun çözümü noktasında söz aldığını ve 4 ay içinde hastanenin hizmete açılacağını ifade etti.

7 Haziran seçimlerinden sonra ülkede tek başına hükümetin olmayacağını düşünenlerin ellerini ovuşturmaya başladığını, "Avrasya Tüneli'ni, üçüncü havalimanını, üçüncü köprüyü, şehir hastanelerini yapın, biz almasını biliriz" dediklerini aktaran Soylu, terör örgütü PKK'nın da çocukların okullarına giderek "anne babalarınız oy vermezse gereğini yaparız" diyerek herkesi tehdit ettiğini söyledi.

Terör örgütünün yıllarca bölgeye yatırımın gelmesini, gençlerin iş sahibi olmasını, bölgedeki kardeşleriyle bir arada olmasını engellemek için elinden geleni yaptığını bildiren Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Geçen günlerde Tunceli'de esnafın hepsini ziyaret ettik. Herkes iş istedi. Gelecek istedi. Terör geldiği için yatırımcı gelmiyor. Bu milletin birliği üzerinde kimseye oyun oynattırmayız. 7 Haziran'dan önce 'Siyaset yapmak istiyoruz. Silahı elimize almayacağız' dediler, istismar ettiler, kandırdılar ama sonrasında da 'biz özerklik ilan edeceğiz' dediler. Bin yıldır biriz, kardeşiz, beraberiz, özgürlüğün, kardeşliğin milletiyiz. Bin yıldır buralardayız. Bizim medeniyetimizin bize söyledikleri var. Biz kökü belli olmayan millet değiliz. Milletimizin ana, baba, ata sevgisi bellidir. Hani Nusaybin'de, Kızıltepe'de, Muş Varto'da, Cizre'de özerklik ilan edecektin. Geçenlerde oradaydım. Hadi gücün yetiyorsa, biraz kalbinde cesaret varsa bir yerde 'özerklik ilan edeceğim' söyle de alalım boyunun ölçüsünü. Cumhurbaşkanı'mızın, Başbakan'ımızın talimatları nettir. Burada Erciş'te sizlerin huzurunda söylüyorum, PKK'yı bu topraklardan silip atacağız, endişeniz olmasın. Ne kadar tahammül edemezseniz edemeyin biz kardeşiz ve bu topraklarda ebediyen birlikte yaşayacağız. Gabar'da, Bestler Dereler'de biz varız, ülkenin huzurunu bozanlara izin vermiyoruz."

"Bu sistem milleti merkeze almıyor"

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da Cazibe Merkezleri Programı'nı açıkladığını, bu program sayesinde yapılacak yatırımlarla Van'da 15 bin 242 kişiye iş imkanı sağlanacağını ve yaklaşık 2 milyar liralık yatırımın kente yapılacağını anımsatan Soylu, terörü tasfiye ettikçe iş ve aş imkanlarının artacağını anlattı.

Van'ın yanı sıra Batman'da 29 bin, Hakkari'de 7 bin, Iğdır'da 4 bin, Mardin'de 28 bin kişinin iş bulacağını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Terörü defedeceğiz. Bizle oynamalarına izin vermeyelim. Diyorlar ki yeni sistem gelecek. Parlamento zayıf olacak. 28 milletvekilini bir gecede başka partiye aldılar. O meclis mi güçlüydü. Meclise gitsem Tendürek'e çıkıp orada yaptıklarımızı yapamayız. Feraşin'e inerek, Şırnak'ta vatandaşlarla bir araya gelip onları dinlemeye fırsat bulamam. O nedenle 3-4'e kadar bakanlıkta çalışıyoruz. Meclis'e git oradaki işleri yap ülkeyi PKK yönetsin. Milletvekili yasa yapacak, hükümetle millet arasında köprü görevi yapacak. Artık o günler geçti. Güçlü meclis güçlü hükümet, tarafsız ve bağımsız yargı olacak. Dünyaya boyun eğmedik. Had bildirmek isteyenlere 'Türkiye eski Türkiye değil' dedik. Milletin iktidarı, hükümeti, meclisi, yargısı olacak. 10 yılda bir darbelerle bizi geriye götürdüler bu sistemle. Bu sistem arıza çıkaran, milleti merkeze almayan sistem."

"Biz eline pusula verilen hakim savcı değil, milletin hakim savcısının yargısının sistemini getiriyoruz." diyen Soylu, Avrupa'daki ülkelerde yargıyı hükümetin belirlediğini, yargının bir zümrenin elinde olmasının o ülkede adaleti, hakkaniyeti ve kardeşliği bitireceğini vurguladı.

"Dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız"

Soylu, Türkiye'nin büyümesinin, enerjisinin sisteme yansımasının istenmediğini anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terörü devreye soktular olmadı, darbe yaptılar olmadı, IMF olmadı. Şimdi kim giriyor devreye? Almanya, Hollanda. Kim girerse girsin millet hepinizi sandığa gömecek. Bu ülke en önemli zaman diliminde ve en önemli kararını verecek. Ordaoğu'da ülkeler şu anda hepsi kaos içinde. Avrupa rotayı şaşırmış ırkçılığın faşizmin peşine düştüler. Ortak anayasa yapamadılar. Almanya hepsini tekeline almak istiyor. 300 yıldır gerileme dönemi yaşıyorduk. Erdoğan ile sıçrama yaşadık. Bu bir fırsattır. Ne ortaya koyarlarsa koysunlar biz kendi otomobilimizi, kendi aracımızı, kendi uçağımızı yapacağız dünyanın en büyük 10 devletinden biri olacağız. Namluyu görüp de kıvıran liderleri biliyorum. Ben milletimin yanında olurum diyen, milleti için canını hiçe sayan Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan ile biz bu meseleleri aşabiliriz. Bu bizim için fırsattır. 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşılması için fırsattır. Artık bizi terbiye edemeyecekler."