İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şimdi Kılıçdaroğlu dedi diye bu sistemin değişmesine 'hayır' diyeceğiz öyle mi? Ömründe ne yaptın sen Kılıçdaroğlu? Hangi meseleyi gerçekleştirdin? Seni SSK'nın başına getirdiler batırdın." dedi.

AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığınca düzenlenen "Karadenizliler Buluşması"nda konuşan Soylu, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değindi.

"1948'de İtalyan faşizmi çöktü, İtalyan faşistleri yeni anayasa yapmadılar. 1949'da Alman Nazizmi çöktü, Alman Nazileri yeni bir anayasa yapmadılar ama 1960'da Türkiye'de demokrasiyi çökertenler, darbeci generaller ve çete mensupları Türkiye'de yeni bir anayasa yaptı." ifadelerini kullanan Soylu, 28 Şubat darbesiyle Türkiye'ye insanları başkalaştıracak ve farklılaştıracak bin yıllık yeni bir gelecek çizilmek istendiğini, Allah ve milletin buna izin vermediğini anlattı.

Soylu, "Şimdi Kılıçdaroğlu dedi diye bu sistemin değişmesine 'hayır' diyeceğiz öyle mi? Ömründe ne yaptın sen Kılıçdaroğlu? Hangi meseleyi gerçekleştirdin? Seni SSK'nın başına getirdiler batırdın. Yıllardan beri CHP'nin başındasın, fitne ve fesat üretmekten başka bu ülkede hiçbir şey ortaya koymuyorsun. Kendin söyleyemediğin şeyleri adamlarına söyletiyorsun." diye konuştu.

Konuşmasında "tek adam" tartışmalarına da yer veren Soylu, şunları kaydetti:

"Tek adam diyorlar ya, tek adam milletin kendisidir. Tek adamı rahmetli Özal'a da söylediler, rahmetli Menderes'e de söylediler. Onların milletin adamına tahammülleri yoktur. Milletin adamı olunca, millet adamını sevip oy verince onu 'tek adam' diye yaftalar ve onu etkisizleştirmek için ellerinden geleni ortaya koyarlar. Onların korkusu millettir. Millete her zaman öcü gibi bakmışlardır. Nasıl bugün bize bakıyorlarsa, iğreniyorlar, nefret ediyorlar, 'siz kimsiniz ki bu ülkeyi yöneteceksiniz' diyorlar. Bazen 'köylüler, düşükler, kuru kalabalıklar, irticacılar, mülteciler, cahiller' diye her birimizi yaftalıyorlar."

Dış politikayla ilgili Soylu, bazı ülkelerin Türkiye üzerinde yıllarca terör örgütü baskısı kurarak halkı birbirinden ayırmaya, zayıflatmaya ve ülke kaynaklarının teröre harcanmasını sağlamaya çalışan politika yürüttüklerini kaydetti.

"Kimin desteklediğini bilmiyor muyuz yani?" diyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Bugün PYD'ye kim silah veriyorsa, PYD'den PKK'ya kim silah aktarıyorsa... 6 ayda bine yakın sığınak ve barınak PKK terör örgütünde imha ettik. Hep yeni silahlar çıkıyor. Silahların menşesi tahmin ettiğiniz ülkeler, tahmin ettiğiniz yerler. Biz nasıl dostuz? Biz nasıl müttefikiz? Bin 500 dolarken müttefikiz değil mi? 2 bin-3 bin dolarken dostuz, müttefikiz ama 11 bin dolar olduğumuz zaman Türkiye dostluk ve müttefiklik konusunda iki yüzlü davranılan bir ülke haline geliyor. Şehir hastanemiz yokken, Avrasya, Marmaray yokken dostuz, müttefikiz. Vatandaşlarımız SSK hastanelerinde ilaç kuyruğunda kalp krizinden ölürken, çocuklarımız kendi illerinde üniversiteye gitmeye çalışırken üniversite bulamadığı için okuyamazken dostuz, müttefikiz. Bu ülkede tank vermediğiniz zaman, para yatırıp tankı aldığımız zaman dostuz, müttefikiz. İnsansız hava uçaklarını İsrail'den aldığımız zaman, bozulup 6 ay bir yıl tamir edilmesine rağmen gönderilmediği zaman dostuz, müttefikiz. Ama kendi Altay tankımızı yaptığımız zaman, kendi füzemizi yaptığımız zaman, kendi Atak helikopterimizi yaptığımız zaman, kendi uydumuzu uzaya fırlattığımız zaman, insansız hava uçağını İçişleri bakanlığımızın envanterine aldığımız zaman dost değil, müttefik değiliz öyle mi?"

"İnsanlığa karşı nasıl bir hunharca cinayet işlediklerini İdlib'de gördük" diyen Soylu, Türkiye'nin Batı medeniyeti gibi "kelle hesabı, para hesabı" yapmadığını aktardı.

- "PKK bu coğrafyada adından bahsedilen örgüt olmayacak"

Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğüne vurgu yapan Soylu, dün Çukurca'da 8 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, sözlerini, "Son 1 haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısı 70'i aştı. Dağlar onlarındı değil mi? Cudi, Tendürek onlarındı değil mi? Bir taraftan Hakkari İkiyaka Dağları onlarındı, bir taraftan Lice kırsalı onlarındı. Bizim evlatlarımız, askerimiz, jandarmamız, polisimiz, korucumuz, hep birlikte Türkiye'ye yıllardan beri acı çektiren bu terör örgütünü bitirebilmek için canla başla bir mücadele ortaya koyuyorlar. Emin olunuz ki PKK denilen bir örgüt bu coğrafyada adından bahsedilen bir örgüt olmayacak." diye tamamladı.