ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz istikametimizi kendi yazan bir millet değiliz. Bizim istikametimizi, medeniyetimiz, şehitlerimiz, şühedalarımız, gazilerimiz yazdı." dedi.

Bakan Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanlığındaki iftar programında şehit yakınları, gaziler ve Bakanlık personeliyle bir araya geldi.

Soylu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan gazi bir mekanda bir araya geldiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu ifade eden Soylu, "Ülkemizin başına örmek istedikleri musibetleri sadece kendi gücümüzle itebilme kabiliyetine sahip olmadığımızı elbette ki biliyoruz. Biz 15 Temmuz'da karşılaştığımız ve bu milletin yüreğine gelen cesaretle birlikte o melun hadiseyi, o belayı bu milletin başından sadece milletimizin cesaretiyle itmediğimizi de biliyoruz. Biz biliyoruz ki o cesareti, liderimizin söylediği söze olan o itibarı gönlümüze dolduran Allah'tır." dedi.

"Bugün bizim dünyaya, haksızlıklarına, adaletsizliklerine söyleyeceklerimiz var" diyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz istikametimizi kendi yazan bir millet değiliz. Bizim istikametimizi, medeniyetimiz yazdı. Bizim istikametimizi, şehitlerimiz, şühedalarımız, gazilerimiz yazdı. Bizim istikametimizi okunan Ezan-ı Muhammediye ve şu 780 bin kilometre karede dalgalanan aziz ve şanlı bayrağımız yazdı. Bizim istikametimizi biz bugün yazmadık. Biz bu istikamet üzere olmasaydık o mağaralara, hiçbir şey düşünmeden sadece bu ülkeye hasmane tutumları, düşmanlıkları olduğu için, onları bu ülkeden yoksun bırakabilmek için kendi canını feda eden özel harekatçımız, JÖAK'ımız, jandarmamız, güvenlik korucumuz olmazdı. Bu millet hesabi bir millet değildir. Bu millette anlamadıkları en önemli unsur budur."

Bakan Soylu, Bakanlık personeliyle bu ülkenin selameti, insanlığın geleceği için adım atmayı nasip ettiğinden dolayı Allah'a şükrettiğini dile getirdi.

- "Bizler teröre karşı acımasız, milletimize karşı şefkatli olmalıyız"

Bakanlık çalışanlarının gecesini gündüzüne katarak çalıştığını vurgulayan Soylu, bazen birçok cana dokunduklarını, onları denizden alıp karaya ayak bastırdıklarını ve umutsuzluktan yeni bir ümide ulaştırdıklarını kaydetti.

Yollarının uzun, işlerinin zor ama yardımcılarının Cenab-ı Allah olduğunu işaret eden Soylu, "Bizler, bir taraftan teröre karşı acımasız, milletimize karşı hizmetkar, merhametli, şefkatli ve adil olmalıyız. Bizler eşrefi mahlukat olarak bildiğimiz bu asil varlığın bize adım attığı her anının aslında kendimizin ona yapacağı hizmetin sadece bu dünyaya taalluk etmediğini öteki dünyaya da ait olduğunu bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Soylu, gittiği her yerde vatandaşların kendilerine dua ettiklerini söylediklerini aktararak, Allah'ın bu asil millete kendilerini mahçup etmemesi temennisinde bulundu.

İftara, Bakan Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay da katıldı.