İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Önceki gün 20 teröristi etkisiz hale getirmiştik. Dün Hakkari Çukurca'da 8 teröristi etkisiz hale getirdik akşam üstü. Geçen gün bizim 3 evladımızı şehit eden 8 teröristi şimdi etkisiz hale getirdik." dedi.

Bakan Soylu, Sultanbeyli Merkez Meydanı'ndaki mitingde, teröre karşı mücadele yürütülürken zaman zaman şehit de verildiğini söyledi.

Soylu, önceki gün 20 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Dün Hakkari Çukurca'da 8 teröristi etkisiz hale getirdik akşam üstü. Geçen gün bizim 3 evladımızı şehit eden 8 teröristi şimdi etkisiz hale getirdik. Ülke olarak yanıyoruz, yas tutuyoruz ama bilesiniz ki Allah şahittir ki, millet şahit olsun ki bu ülkede yıllardan beri bu millete acı çektirenlerin her birine tek tek hesap sormazsak namerdiz." diye konuştu. 

Kandil'deki teröristlere "Canınızın kıymetini biliyorsanız kaçın." tavsiyesinde bulunan Soylu, "Kandil diyor ki 'hayır' çıkarmak için elinizden gelen her şeyi yapacaksınız. Sağa sola zavallıca talimatlar veriyor. Ne verirse versinler burada söylüyorum, o Kandil'deki itlere, o ahlaksızlara söylüyorum, terörle beraber bu milletin birliğini bozmaya çalışan o itlere söylüyorum; canınızın kıymetini biliyorsanız Kandil'den sıvışın. Az zamanınız kaldı, bu millete çektirdiklerinizi ödeteceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Kılıçdaroğlu bu millet hariç herkesin sözcülüğünü yapıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı "kontrollü darbe" değerlendirmesine de değinen Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu kimin sözcülüğünü yapıyor? Bu millet hariç herkesin sözcülüğünü yapıyor. Almanya'nın istihbarat başkanı ne dedi? '15 Temmuz darbesini tam anlayamadık.' dedi. Öyle mi? Çünkü arkasında biz kimin olduğunu biliyoruz. O konuştu, Amerika'dan birtakım sesler daha çıktı. Kılıçdaroğlu hemen konvoya takıldı, 'Bu kontrollü darbe.' dedi. Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanımız sana biraz nazik davranıyor. Ama o geceyi bu ülke yaşadı. O alçakların o hain darbesini, o şehadet şerbeti içip bu ülkenin istila edilmemesi için kendilerini feda eden evlatlarımızın neler yaşadığını biliyoruz. O çıplak elleriyle insanların tanklara nasıl saldırdıklarını biliyoruz."

Soylu, Kılıçdaroğlu'na "Bırak Almanya'nın sözcülüğünü yapmayı, bırak Amerika'nın sözcülüğünü yapmayı, sen bu milletin evladı ol da bu milletin sözcülüğünü yap Kılıçdaroğlu. Öyle küçük insanlar gibi dedikodu yapma. Adam gibi bir şey biliyorsan ortaya koy. Bilmiyorsan namertsin sen Kılıçdaroğlu. Yeter artık, bu ülkenin insanlarının üzerine sabahtan akşama kadar dedikoduyla gidiyorsun. Hep nifak tohumu atıyorsun, hep ülkemizi bölmek ve parçalamak istiyorsun." diye seslendi.

- "Nifak tohumu atmaya çalışan bir anlayış içinde"

Kılıçdaroğlu'nun geçen günlerde Diyarbakır'da nifak tohumu atmaya çalıştığını anlatan Soylu, şunları kaydetti:

"Geçen gün Diyarbakır'a gittim. Orada söylediği söz şu; 4 milyon Suriyeli'yi Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaş yapacak. Şimdi gittiği yer neresi? Diyarbakır. Diyarbakır'da ekseri kimler yaşıyor? Kürt kardeşlerimiz. Suriyelilerin etnik kökenleri daha ziyade Arap. Kürt kardeşlerimize diyor ki, 'Bak Türkiye 4 milyon Suriyeli'yi vatandaş yapacak, ona göre.' Yani nifak tohumu atmaya çalışıyor. Şu düşünceyi görüyor musunuz? Bu adam normal değil. Biz ne yapmaya çalışıyoruz? Bize teşekkür edeceğine... Celabrus'a girdim değil mi? Celabrus'a 20 bin Suriyeli kardeşimizi gönderdik. Azez'e on binlerce kardeşimizi gönderiyoruz, El Bab'a on binlerce kardeşimizi gönderiyoruz. Güvenliklerini biz sağlıyoruz. Rahat şekilde yaşamalarını biz temin ediyoruz. O insanlar burayı güvenli bir belde olarak bildiler ve biz onlara sahip çıktık. Celabrus'a, Azez'e, El Bab'a girdik, şimdi onları kendi memleketlerine gönder ve orada güvenli şekilde yaşamalarını sağlıyoruz. Bunun için teşekkür edeceğine, 'Türkiye büyük bir sınavdan, insanlık sınavından alnının akıyla Allah'a şükür çıktı.' diyeceğine milletimizi yine etnik kökenler üzerinden saldırtmaya, nifak tohumu atmaya çalışan bir anlayış içinde."

Mitingde, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç de konuştu.