İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "16 Nisan bir millet meselesidir. Bu milletin artık bu zilletten ve bu baskıdan kurtulma meselesidir. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Ülkelere bu tip güçlü liderler yüzyılda bir gelir. Biz bu fırsatı bir daha yakalayamayız." dedi.

Soylu, Üsküdar Çamlıca Spor Okulu Salonu'nda "Büyük Üsküdar Buluşması"nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Konuşmasına devleti ve milleti engelleyenlerden yorulduklarını dile getirerek başlayan Soylu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra hizmetlerinden korkarak, yargıçlarla hakimlerle 'Muhtar bile seçilemez' denilecek bir adamı hapse göndermenizden yorulduk. Arkamıza dönüp bakmaktan, 'Acaba ne olacak?' demekten, 'Arkamızdan kim hançer saplayacak' diye beklemekten yorulduk. Kendilerini birtakım kılıflara büründürüp bu ülkede 15 Temmuz'da bu ülkenin sevgilisini elinden almak isteyenlere cesaretlerini verenlerden yorulduk. 'Siz düşüklersiniz, kuru kalabalıklarsınız, köylülersiniz' diyenlerden, 'Sizin 50 gramlık oyunuz nedir?' diyenlerden, 'Patron biziz' diyenlerden yorulduk. Onlara buradan sesleniyoruz; patron millettir." diye konuştu.

Soylu, 16 Nisan'ın sadece 50 gramlık bir oy pusulasının atılacağı bir tarih olmadığına dikkati çekerek, 16 Nisan'ın Türkiye'yi istila etmeye çalışanlara karşı milletin vuracağı en büyü tokat olduğunu söyledi.

7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimleri ve sonrasında HDP'nin tutumunu anımsatan Soylu, şöyle konuştu:

"Korkuttular, ürküttüler ve milleti tehdit ettiler. Musluklardan akan kan gösterdiler. Millete notlar gönderdiler. Millete gönderdikleri notlardan sonra bir kısmını da 'Barış istiyoruz' yalan kılıfıyla zehirli bir su içirmeye çalıştılar. Hep beraber bunları yaşadık. Onlardan birisi 'Ey Türkiye Cumhuriyeti, biz sizi tükürüğümüzle boğarız.' dedi. 'Biz' dediği PKK. Kardeşi kardeşe düşürebilmek için ellerinden gelen bütün fitneyi ve fesatı ortaya koyuyorlardı."

Soylu, konuşmasının devamında 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlatarak, halkın ayağa kalkmasında 27 Mayıs darbesinin pişmanlığı olduğunu söyledi.

Adnan Menderes ve arkadaşlarını kurtaramayan milletin pişmanlığını sürekli dile getirdiğini aktaran Soylu, milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıktığını kaydetti.

- Soylu'dan CHP'ye eleştiri

İçişleri Bakanı Soylu, AK Parti'nin siyaseti gerginleştirdiği söylemlerine ilişkin şunları söyledi:

"Siyaseti biz mi gerginleştiriyoruz? Yoksa sabah akşam yerinde mıh çakmış gibi duran 25 puan, 24 puan, 26 puan bir ileri bir geri. 27, 30, 33 olmaz. Hiçbir ihtiyacı yok çünkü. Onu eline reçeteyi verenler 'Sen bizim söylediğimizi yapacaksın. Başkasının söylediğini yapmayacaksın. Sana ne milleten? Onlar zaten dikkate almıyoruz. Nasılsa onları dize getiriyoruz. Bir gün darbeyle, bir gün hukukla, bir gün ekonomiyle, bir gün medya patronlarıyla onlara her şeyi yapıyoruz.' diyor."

Soylu anayasa değişikliğinde CHP'nin tutumunu eleştirerek, "Bugün kimle ittifak kuruyor? Kılıçdaroğlu, bugün kimle ittifak kuruyor? PKK'yla, FETÖ'yle kuruyor. Bir de başımıza Almanya, Hollanda çıktı. Bu Kılıçdaroğlu nasıl genel başkan oldu? Kasetleri kim yaptı? Madem kasetleri FETÖ yaptı, bugün neden FETÖ'yle beraber? CHP'li kardeşlerimize soruyorum... Ben İçişleri Bakanıyım. Gelsin Kılıçdaroğlu, Baykal bana sorsun. Kaçak güreşiyorlar. Bugün oturmuşlar FETÖ ile iş birliği yapıyor. Diyetini ödüyor. CHP'li kardeşlerimize anlatın. Kılıçdaroğlu'nun onları götürdüğü yol, zillettir. Tarih boyunca bu zillet bunların sırtında kalır. Bu millete bunu anlatamazlar, ödeyemezler. İki PKK ile değil mi? Kılıçdaroğlu'na söylüyorum. Bugün PKK'ya cansuyu veriyorsun. Yarın Allah muhafaza bu sistem içerisinde koalisyona geldikten sonra terörle mücadele ederken, bunlar yanına geldiklerinde 'Dün seni destekledik, bugün diyetini istiyoruz.' derse bu ülkede ne olacak? Alışmışsın tabii." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğinin geçmesi durumunda Meclis'in görev ve yetkileri konusunda bilgiler veren Soylu, gençlerin siyasetteki etkinliğinin artacağını söyledi.

Soylu, meselelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'sız aşılamayacağına vurgu yaparak, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"16 Nisan bir millet meselesidir. Bu milletin artık bu zilletten ve bu baskıdan kurtulma meselesidir. Bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Ülkelere bu tip güçlü liderler yüzyılda bir gelir. Biz bu fırsatı bir daha yakalayamayız. '150-200 yıl sonra dönüp bize dua etsinler.' diyoruz."

Konuşması sonrasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Soylu'ya hat tablosu hediye etti.

Etkinliğin yapılacağı salonu 2 saat önceden dolduran vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için tezahüratta bulundu.

Salonda birçok yere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın dev posterleri ve Türk bayrakları asıldı.

Programa gelen vatandaşlara Türk bayrağı, AK Parti flaması ve "evet" yazılı atkılar dağıtılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı çeşitli marşlar seslendirdi.