Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) bu yılın 8 ayında bugüne kadar ki en yüksek performans oranına ulaştığını belirterek, "716 bin 858 kişiye bu yılın 8 ayında iş bulma konusunda İŞKUR'un desteği oldu. Yine aynı dönemde 2 milyon 640 vatandaşımıza iş ve meslek danışmanlığı konusunda hizmet sunulmuş durumda." dedi.

Çalışma ve İş Kurumu İstanbul Müdürlüğü Beyoğlu Hizmet Merkezi'ndeki "İŞKUR İş Kulüpleri Projesi" tanıtım toplantısına katılan Sarıeroğlu, istihdam ve işsizlik konusunda ortak akılla çözümler üretmeye ve yeni modeller hayata geçirmeye önem verdiklerini söyledi. 

Büyüme oranlarının istihdama aynı şekilde yansımasını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında bir milyonun üzerinde istihdam sağlandığını belirtti. 

Sarıeroğlu, bu istihdam seferberliğinin kadın, genç ve engellileri önceliyerek devam etmesi konusunda yeni aksiyonlar, programlar, uygulamalar geliştirmek için bakanlık olarak İŞKUR'la birlikte çaba içinde olacaklarını anlattı. 

Proje hakkında 

Bakan Sarıeroğlu, bazı illerde uygulanan ve bugün tanıtımını yaptıkları İş Kulüpleri Projesi'yle istihdam ve işsizlik konusunda yeni bir ivme oluşacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İnşallah çalışmalarımız verimli şekilde yürüyecek. Bu konuda tüm çalışma arkadaşlarımızla özveri ve titizlikle etkin şekilde çalışacağız. Türkiye'nin dört bir tarafında pilot uygulamalarımızı yaptıktan sonra Ankara, Elazığ ve Bursa'yı da işin içine katarak projeyi yaygınlaştıracağız. Sonrasında da 81 ilde, ilçelerde yaygınlaştırmayı hedeflediğimiz bir yeni model... Bu modelde hedefimiz dezavantajlı gruplardaki işsiz kardeşlerimiz. Uzun süredir işsiz olan, iş arayan, iş arama yollarını bulamayan ya da iş bulmaktan umudunu kesmiş işsizlerimiz birinci hedef gruplarımız içinde. Yine kadınlarımız çeşitli sebeplerle iş hayatına girmekte zorluk yaşayan, bazı sebeplerle iş hayatına girmekte çekinen kadın iş gücümüz... Yine gençlerimiz önemli bir fırsat penceremiz."  

Bu kulüplerde gençlerin iş hayatına atılmaları için ciddi danışma desteği verileceğini kaydeden Sarıeroğlu, ayrıca Roman vatandaşların ve herhangi bir bağımlılık sorunu yaşayanların da hedef kitle içinde yer aldığı bilgisini verdi.

Jülide Sarıeroğlu, yeni projeyle dezavantajlı gruplara yönelik yeni bir modeli hayata geçirdiklerini, işsizlere iş arama motivasyonu kazandıracaklarını ve en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda imkan oluşturacalarını, ayrıca danışmanlık faaliyeleriyle de bu kişilere psikolojik ve özgüven yükseltici destek vereceklerini ifade etti.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İŞKUR'un iş ve meslek konusunda önemli hizmetler verdiğini vurgulayarak, şunları aktardı: 

"2012 ve 2013'te iş ve meslek danışmanı olarak işe aldığımız 4 bin çalışma arkaşımızla gerçekten her hücreye girerek, faaliyetlerimizi etkin şekilde yapmaya çalışıyoruz. 'İnsana değer veren geleceğine değer verir.' diyoruz. İş gücü piyasamızda tüm kesimlere değer vererek, 80 milyonun refahı, huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Bu 4 bin arkadaşımızın iş ve işçi bulma faaliyetleri için de etkin biçimde bundan sonra da büyük emek vereceklerine inanıyoruz." 

"İstanbul'da personel sayısını artıracağız"

İstanbul'da personel sayısının artırılmasına ihtiyaç olduğunu kaydeden Sarıeroğlu, bina şartlarını daha da iyileştireceklerini ve İstanbul'dan başlayarak tüm Türkiye'ye İŞKUR'un daha aktif çalışmalarını ortaya koyacaklarını ifade etti. 

Sarıeroğlu, İŞKUR'un çeşitli alanlarda faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Bu faaliyetlerle de 2017'in 8 ayında bugüne kadar ki en yüksek performans oranlarına ulaşmış durumda. 716 bin 858 kişiye bu yılın 8 ayında iş bulma konusunda İŞKUR'un desteği oldu. Yine aynı dönemde 2 milyon 640 vatandaşımıza iş ve meslek danışmanlığı konusunda hizmet sunulmuş durumda. İşverenlerimize 401 bin iş yeri ziyareti yapıldı." bilgisini verdi. 

Bakanlığın en temel gündem maddesinin istihdam olacağını aktaran Bakın Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Tüm personel bu yönde gece gündüz çalışacak. Aksayan yönlerimiz, eşleştirmeyle ilgili yapmamız gerekenler, diğer kurumlarla kurmamız gereken bağlantıları da kurarak gerekeni yapacağız. İş ve meslek danışmanlarımızın kendi alanları dışında da yaptığı çalışmalar var. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Herkes sadece olduğu alanla ilgili konuya odaklanacak. Danışmanlık hizmeti verdikleri kişilerin her türlü konuda yanında olacak şekilde önümüzdeki dönemde planlamayla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda paydaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Ortak akılla, birlikte çalışarak başarılı sonuçlara ulaşacağız."

Bakan Sarıeroğlu, konuşmasının ardından İŞKUR Genel Müdür Vekili Cafer Uzunkaya, SGK Başkanı Mehmet Salim Bağlı ve beraberindekilerle kulübün açılış kurdelesini kesti.

Ardından kulüpte bulunanlarla sohbet eden Sarıeroğlu, yetkililere de iş kulüplerinde kreş yapılması talimatı verdi.