Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Daha anayasanın maddelerini bile okumamış olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu meselede 'hayır' cephesinin başını çekiyor." dedi.

Keban ilçesine geçen Akdağ, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin açılışına katıldı. Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının önemine dikkat çekerek, "Birilerinin arkasında Almanya, Hollanda durabilir. Varsın onlar kuvvetlerini onlardan almaya çalışsınlar. Benim Kebanlım 16 Nisan'da sırtını bazı batılı politikacılara, bazı devletlere dayamış olanlara en büyük dersi verecek." ifadesini kullandı. 

Akdağ, Türk milletinin 15 Temmuz'da bu dersi çok güçlü bir biçimde verdiğini vurgulayarak, "15 Temmuz'da hain bir cephe milletin bütçesinden alınan silahlarla, uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla bu milletin üzerine yürüdüğü zaman karşısında büyük Türk milletinin imanlı göğsünü buldu. Bir gece içerisinde bu büyük Türk milleti öyle bir ders verdi ki attığınız tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı." diye konuştu.

- "Kemal Kılıçdaroğlu 'hayır' cephesinin başını çekiyor" 

"Daha anayasanın maddelerini bile okumamış olan Kemal Kılıçdaroğlu, bu meselede 'hayır' cephesinin başını çekiyor" diyen Akdağ, yanında FETÖ, Kandil ve Avrupalı bazı ülkelerin olduğunu belirtti. 

Bakan Akdağ, bazı Avrupa ülkelerinin Türk bakanlar konuşmaya kalkınca engel olunduğunu ama PKK'lıların paçavralarıyla mitinge kalkıştığı zaman onlara destek çıktıklarını belirterek, "Bize burada çifte standart uygulayanlara 16 Nisan’da kuvvetli bir ders vereceğiz. Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım yan yana durdular. Bu çok önemliydi. Bu birbirinden ayrı iki partidir. Neden ikisi yan yana geldi ve bu sandığı karşınıza getirdi. Çünkü memleketin bekası ve geleceği söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.

16 Nisan'ın millet üzerinde oynanan hesapları bozma günü olduğunu aktaran Akdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Bu hesapları bozacağız. Bir arabanın direksiyonunda iki kişi var. Diyoruz ki bir direksiyonda iki kişi olmaz. Şimdi oylarımızla seçtiğimiz cumhurbaşkanımız direksiyonda, diğer taraftan ise milletvekillerinin güvenoyu verdiği hükümet, başbakan direksiyonda. Bu arabanın kaza yapmamasının sebebi başbakan ile cumhurbaşkanı. Belki 40 senedir birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Direksiyonu hep aynı tarafa doğru çevirmeyi beceriyorlar. Ama bunun her zaman böyle olmadığını gördük. Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit'e anayasa kitapçığı fırlattı. Sabah baktık ki cebimizdeki para yarıya düşmüştü."