İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, halk oylamasına ilişkin, "Güçlü bir hükümet, onu kontrol eden ve denetleyen güçlü bir Meclis yapıyoruz. Meclisi de Cumhurbaşkanını da yargıyı da milletin gösterdiği istikametin dışına çıkamayacak, yeni bir sisteme geçiyoruz." dedi.

Çekmeköy'de Doğa Park'a eklenen 60 bin metrekare yeşil alanın hizmete açılması töreninde konuşan Bakan Akdağ, sağlıktaki dönüşümü anlattı.

Sağlık alanında çok mesafe aldıklarını belirten Akdağ, Çekmeköy ve çevresindeki bütün semtler için 2-3 yıl içerisinde mükemmel işleri hayata geçireceklerini anlattı.

Sancaktepe'ye güzel bir hastane yaptıklarını, Ümraniye'deki hastanede Onkoloji Merkezi açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Akdağ, Çekmeköy'e 10-15 kilometre yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla dünyanın en büyük şehir hastanesi külliyesini yapacaklarına dikkati çekerek, "Sancaktepe, Sarıgazi, Çekmeköy, Samandıra'ya, bütün Anadolu Yakası'na, hatta dünyaya hizmet verecek, 4 bin yataklı 8 hastaneden oluşan ve bahçesine dünyada ilk defa uçak ambulansın inebileceği, mükemmel bir hastane kompleksi yapacağız." dedi.

Bakan Akdağ, Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşları olarak onun ve milletin gösterdiği istikamette yürüdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türk milleti 15 Temmuz'da öyle büyük bir millet olduğunu gösterdi ki gerçekten biz hangi hizmeti yapmışsak 'az olmuş' dedik. Heyecanımız, enerjimiz, gücümüz ikiye katlandı. Allah'ın izniyle yeter ki siz arkamızda durun, bu hizmetler katlanarak gelecek. Ama en önemlisi, kim bu milletin karşısında bu millete zarar vermek için dikilmişse, Allah'ın izniyle hepsini yıkıp geçeceğiz. Neden Avrupa'daki bazı ülkeler PKK'ya kol kanat gerdiler? Neden Avrupa'daki bazı ülkeler FETÖ hainlerine kucak açtılar? Çünkü Türkiye'nin güçlenmesini istemiyorlar. Neden onlar Kılıçdaroğlu, PKK, FETÖ ile beraber 'hayır' cephesi kurdular? Neden yaptıkları çok açık. Buraya değerli kardeşimin yükselttiği bayrak var ya, bunlar o bayrağın en yüksekte olmasına tahammül edemiyorlar. Ama biz canımız pahasına o bayrakları en yüksekte tutmaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin 16 Nisan'da halk oylamasına gideceğini belirten Akdağ, "Biz ne yapıyoruz? Biz yeni bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi getiriyoruz. İki başlılığı ortadan kaldırıyoruz. Güçlü bir hükümet, onu kontrol eden ve denetleyen güçlü bir Meclis yapıyoruz. Meclisi de Cumhurbaşkanını da yargıyı da milletin gösterdiği istikametin dışına çıkamayacak, yeni bir sisteme geçiyoruz. Artık bundan sonra kimse bize buyuramayacak. Ne terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, onlara imkan sağlayan ülkeler ne de başkaları... Bundan sonra kimse bizi hizaya çekemeyecek. Bundan sonra söz de karar da Allah'ın izniyle hep sizin olacak." şeklinde konuştu.

Halk oylamasına 2 hafta kaldığını ve o gün hep birlikte sandıklara gidileceğini ifade eden Akdağ, "16 Nisan'da hepimiz sandıklara koşacağız. Sağlık Bakanlığı olarak evinden kalkıp yürüyemeyecek durumda olan hastaları ya da hastanelerde oy kullanmaya gidebilecek durumda olanların hepsini Sağlık Bakanlığının araçlarıyla taşıyarak sandıklara götüreceğiz. Bu, bu kadar önemli tarihi bir gün. Onun için inşallah böyle güneşli ve güzel bir gün olur. Sandıklara 'evet' mührünü vuracağız." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Bakan Akdağ, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve davetlilerle beraber kurdele keserek, parkın açılışını yaptı.

Çekmeköy'de Doğa Park'a eklenen 60 bin metrekare yeşil alan hizmete açıldı. Yeni yapılan yürüyüş parkurları, bisiklet yolu, oyun, piknik ve dinlenme alanları ile Doğa Park ilave alanı ile vatandaşlara hizmet verecek.