Parlamenterler Derneği’nden emekli amirallere büyük tepki!

Parlamenterler Derneği ‘nden “Yaptırım uygulanmalı” mesajı

Türkiye’nin önemli sivil toplum kurumlarından Parlamenterler Derneği, “Bir gece yarısı e-bildiri yayınlayan kerameti kendinden menkul bazı emekli amiralleri şiddetle kınıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Anayasamızda belirtilen değiştirilmez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez hükümlerini vazgeçilmez kabul eder. Bu çerçevede bir gece yarısı e-bildiri yayınlayan kerameti kendinden menkul bazı emekli amiralleri şiddetle kınıyoruz. Zihinlerde muhtıra/darbe çağrışımına sebep olan e-metni, büyük bir sorumsuzluk örneği olarak niteliyor, konunun adli ve idari bakımdan soruşturulmasını memnuniyetle karşılıyoruz.” ifadesine yer verildi.

“GEREKEN YAPTIRIM UYGULANMALI”

Açıklamada şu şekilde:

“Türk Milletinin bağrından çıkardığı Türk Silahlı Kuvvetlerine olan sevgi ve itimadını suiistimal eden bu kişiler hakkında gereken yaptırım uygulanmalıdır. Hukuken TSK ile hiçbir ilgi ve ilişiği kalmamış bu şahısların; hayatlarının bir döneminde askerlik mesleğini yapmış olmaları, onlara herhangi bir ayrıcalık tanımaz. Bu şahıslar milletimizin sevgi ve itimadını kaybetmiştir.

SORUMSUZLUK VE GAFLET ÖRNEĞİ…

Devletimiz içeride ve dışarıda birçok sahada hayati önemde mücadeleler yürütmektedir. PKK terör örgütü başta olmak üzere, Suriye, Libya, Yunanistan ve Doğu Akdeniz’de verilen mücadelemizi düşünmek zorundayız. Bunlara burnumuzun dibindeki Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimi de katabiliriz. Bu ortamda gece yarısı servis edilen e-bildirinin sahipleri en hafifinden sorumsuzluk ve gaflet örneği göstermiştir.

“SİNSİ BİR OYUNDUR”

Kanal İstanbul ve Montrö Sözleşmesi üzerinden kopartılmaya çalışılan fırtına, vatandaşın Devlete olan güvenini sarsmaya yönelik, sinsi bir oyundur. Demokrasiye müdahaleyi çağrıştıracak bu girişim cephedeki askerin moralini bozmaktan, Türkiye’nin düşmanlarını sevindirmekten başka bir işe yaramaz.

“HERKES TEPKİ GÖSTERMELİDİR”

Herkes görüş ve düşüncelerini açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Ancak hiç kimse fitne fücur ile devletin ve milletin gücünü etkisizleştirmeye cüret etmemelidir. Muhtırayı andıran, kaosa zemin hazırlayan bu kaotik teşebbüse siyaset kurumu başta olmak üzere herkesin ve her kesimin tepki göstermesini bekliyoruz.

“BAHÇELİ’NİN TAVRI, MİLLETİMİZİ SÜKUNETE SEVK ETTİ”

Bu manada Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin hızlı olduğu kadar çok açık ve net tepkisini önemsiyor ve destekliyoruz. Sayın BAHÇELİ’nin tutarlı ve dirayetli tavrı milletimizi sükûnete sevk etmiş ve yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmiştir.

Parlamenterler Derneği; sorumlu bir STK tavrıyla, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasi ve hukuk dışı her türlü zararlı girişimin karşısında olmaya devam edecektir.”