Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye daha iyi yönetilmeye başlanacak. Türkiye, kalıcı olarak, kişilerden bağımsız olarak istikrara kavuşacak. Türkiye'de bundan böyle hükümet krizleri olmayacak. Yönetimde çift başlılık sona erecektir." dedi.

Gebze'deki bir kültür merkezinde küçük sanayi sitesi esnafı ve kooperatiflerin temsilcileriyle bir araya gelen Özlü, burada yaptığı konuşmada, Kocaeli'nin yüz ölçümüne nispetle Türkiye'nin en fazla üretim yapan şehri olduğunu söyledi.

Bu başarının buradaki büyük yatırımların olduğu kadar katılımcıların da başarısı olduğunu ifade eden Özlü, bütün işletmelerin kendileri için değerli olduğunu kaydetti.

"İnşallah 2017 yılı çok daha iyi, başarılı bir yıl olacak"

Geçen yıl üçüncü çeyrekte de bir miktar daralma yaşadıklarını anımsatan Özlü, ekonomi yönetimi olarak, çok hızlı ve yerinde adımlar atarak piyasaları yeniden canlandırdıklarını, attıkları adımlar neticesinde ekonominin toparlanmaya başladığını kaydetti.

Esnafın, sanayicinin, iş dünyasının dik duruşu sayesinde 2016 gibi kabuslarla dolu bir yılı büyüyerek tamamladıklarını dile getiren Özlü, şöyle konuştu:

"İnşallah 2017 yılı çok daha iyi, başarılı bir yıl olacak. Hep birlikte, çok daha hızlı bir büyüme yakalayacağız. 2017 yılı, 2016 yılından çok daha iyi bir yıl olacak. Üretimin, ihracatın, yatırımların, istihdamın arttığına hep birlikte şahit olacağız. Yılın ilk üç ayına ait öncü göstergeler, bize bu işaretleri fazlasıyla veriyor. Özellikle 16 Nisan'da yapılacak olan referandumun geride kalmasıyla birlikte ekonomideki ivmenin daha da artacağına inanıyorum. Referandumla birlikte belirsizlik atmosferi tamamen ortadan kalkmış olacak. Üstelik referandumdan çıkacak olan 'evet' kararı, ekonomiye ilave bir doping etkisi yapacak. İş dünyamızın morali ve motivasyonu zirveye ulaşacak. Türkiye'nin güçlü ve etkili bir yönetim sistemine kavuşması, kendini belki de en çok ekonomi üzerinde hissettirecek. 2002'de AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte yaşadığımız yüksek sıçramanın bir benzerini daha yaşayacağız. O ilk sıçramada düşük gelir seviyesinden orta gelir seviyesine çıkmıştık. Yeni sıçramayla birlikte ise yüksek gelir seviyesine çıkacağız."

"Türkiye'nin önünü kesmek kolay değil"

Türkiye'yi bundan sonra da reel sektör eliyle büyütecek ve kalkındıracaklarını belirten Özlü, hayata geçecek 18 maddenin her birinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Faruk Özlü, bu maddelerin Türkiye'ye nasıl güç katacağını bilen bazı çevrelerin, halk oylamasında "hayır" çıkması için tüm güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, "Özellikle terör örgütleri ve bazı yabancı ülkeler, 'evet'in önünü kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin önünü kesmek kolay değil. 18 maddenin her birine tek tek bakın. Bu maddelerin neleri değiştirdiğini kendi gözlerinizle görün. Zira ortada acayip bir yalan furyası var. Türlü türlü propaganda teknikleri kullanıyorlar. Her türlü yalanı ve iftirayı kullanarak paketin içeriğiyle ilgili asılsız iddiaları dile getiriyorlar." diye konuştu.

Özlü, 18 maddenin Türkiye'ye güç katacağını kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye daha iyi yönetilmeye başlanacak. Türkiye, kalıcı olarak, kişilerden bağımsız olarak istikrara kavuşacak. Türkiye'de bundan böyle hükümet krizleri olmayacak. Yönetimde çift başlılık sona erecektir. Devlet, ağır ve hantal yapısından kurtulacak, hızlı ve atak bir yapıya kavuşacak. Vatandaşlarına daha iyi hizmet veren bir devlet için 'evet' diyeceğiz. Daha çok ve daha iyi yatırımlar yapan bir devlet için 'evet' diyeceğiz. Terörle daha etkin mücadele eden bir devlet için 'evet' diyeceğiz. Ekonomiyi daha fazla büyüten, özel sektörün önünü daha fazla açan, iş ve yatırım ortamını daha fazla geliştiren bir devlet için 'evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da bu tarihi sorumluluğu yerine getireceğiz. Güçlü ve lider Türkiye'yi inşa edenlerden birisi de biz olalım."