Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunda olağanüstü halin, 19 Ekim'den itibaren 90 gün süreyle uzatılmasına karar verildiğini söyledi.

"Gülen'in bulunduğu yerde tutuklanmasını talep ediyoruz"
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD ile temasların sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"ABD ile her alanda stratejik ortaklığı olan bir ülke olarak, özellikle suçluların iadesi anlaşmasını yapmış bir ülke olarak da, bu karar Amerikan yargısı tarafından verilene kadar, adı geçen kişinin Türkiye'ye iade edilmek üzere bulunduğu yerde tutuklanmasını talep ediyoruz. Eylül ayının 10'unda gönderilen dosya, ilgili kişinin tutuklanmasıyla ilgili bir taleptir. O da bizim ABD ile suçluların iadesi anlaşmasının 10. maddesinden kaynaklanan bir hakkımızdır. Bu başvurunun en kısa zamanda karşılanacağını, bununla ilgili adımların atılacağını umut ediyoruz."

"Musul ve Rakka'nın başka terör örgütüne bırakılmasını asla kabul etmez"
Musul ve Rakka operasyonlarında, mutlaka şehrin unsurlarından oluşan mukavemet birimlerinin sahada olması, uluslararası koalisyonun da bu yerli unsurlardan oluşan bu mukavemete destek vermesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Türkiye bu çerçevede, Rakka ve Musul operasyonları ve diğer operasyonların yürütülmesini düşünür ve bu çerçevede de oradan DAEŞ çıkartılırken, oraların başka bir terör örgütüne bırakılmasını da asla kabul etmez." dedi.

"Çok sayıda şehir efsanesi üretildi"
Kurtulmuş, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel temsilcisinin, 14 Temmuz'da darbe teşebbüsüyle ilgili Türk yetkililere uyarıda bulunduğu iddiası"na ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'dan sonra çok sayıda şehir efsanesi, sabık, başarısız darbe teşebbüsü öncesi ve sonrasıyla ilgili çok sayıda aslı esası olmayan şehir efsanesi üretildi. Herhalde bu söylediğiniz de onlardan birisidir."

aa