Türk Metal Sendikası Metal Çocuk Arkadaş Kulubü tarafından Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen 17. Uluslararası Çocuk Meclisi Toplantısı'na katılan Müezzinoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP'nin başlattığı "Adalet Yürüyüşü" ile ilgili düşüncelerinin sorulması üzerine Müezzinoğlu, bunun Cumhuriyet Halk Partisinin kendi takdiri olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, "Hukuk devleti, demokrasi ve insan hakları anlamında ülkemizin daha iyiye gitmesi hep birlikte ortak bakış açımız. Bu anlamda onların değerlendirmesi, hukukun verdiği bir karara karşı bir farklı mücadele. Ben, bunu CHP’nin kendi takdiri ve kararı olarak görüyorum ve daha fazla bir cümle söyleme hakkını kendimde görmüyorum." diye konuştu.

Bugün açıklanan mart ayı işsizlik rakamlarına ilişkin de Müezzinoğlu, bu sonucu beklediklerini ve bundan sonraki sonuçların ne olacağını da öngördüklerini söyledi. Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bir defa bu ülkeye, bu millete güvenenler asla kaybetmedi. Biz bu millete de bu milletin çalışanına da insanına da yatırımcısına da girişimcisine de güveniyoruz ve güvendik.

Bu çerçevede de 2017’nin şubat ayında istihdam seferberliğini başlattık ve 'hedef 1.5 milyon istihdam' dedik. Milyonlarca kez teşekkür ediyoruz. Çalışmak isteyen kardeşlerimizin milyonla ifade edilen bir bölümüne istihdam sağladık. İşverenlerimize teşekkür ediyoruz, milyonla ifade edilen insanımıza istihdam alanı oluşturdular. Dolayısıyla, planlı bir şekilde işsizlik oranlarının da yıl sonunda tek haneli rakama düşeceğini zaten başından beri söylüyoruz. Bu ay itibarıyla 0,9 ki biz yaklaşık 1 puan civarında bir düşme bekliyorduk. Bugün için 11,7, gelecek ay yine 0,9-1 civarında düşme bekliyoruz. İnşallah, o da bizi yanıltmayacak, işsizlikte tek haneli rakamları yakalayacağız."

Müezzinoğlu, Türkiye’nin gerek üretim gerek istihdam gerek dünya ile rekabetle hak ettiği başarıyı yakalayacağını ifade ederek, "Bu millete güvenen asla kaybetmedi ve kaybetmeyecektir. Bu ülkenin geleceği, kesinlikle bugünden daha güzel olacak." diye konuştu.

- "Eylem planını en geç 15-20 gün içerisinde açıklayacağız"

Başarı için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birlikte büyük bir milletiz ve birlikte büyük hedeflerimiz var. Önümüzdeki süreçte de gençler hazırlansın. Çünkü, genç işsizlik oranı da yüzde 21'lerde. Orada da çok hızla 15'lere doğru bir hedefi gündemimize aldık. Eylem planını en geç 15-20 gün içerisinde açıklayacağız. İnşallah kadınıyla genciyle güçlü ve yeni genç istihdamı, kadın istihdamı ve engelli istihdamı eylem planını da 10-15 gün içinde, bayram sonunda açıklayacağız." dedi.

Kıdem tazminatıyla ilgili olarak bazı sendikalar tarafından, "Bize iletilen hiçbir taslak yok" eleştirileri yöneltildiğinin hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, "Doğru. Tabii önce kendi kendimize çalışacağız. Mutfaktaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra sosyal paydaşlarımızla bunu değerlendireceğiz. Bugün kamuoyuna yansıyan boyutuyla sanki AK Parti veya Çalışma Bakanı kendisi için bir yasa tasarı düzenliyormuş gibi bir hava oluşturuyor. Onların geleceğe ait beklentileri veya arzuları bu yönde bir düzenleme değilse... Şahsım veya bakanlık için yasal düzenleme değil. Tam aksine çalışanın hak ve hukukunu koruyan ve gelecekte bu anlamda çalışanın alın terini güvenceye alan yasa tasarının çalışmalarını henüz olgunlaştırmadık. Olgunlaştırdığımız an paydaşlarımızla görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.