MHP’li Semih Yalçın, MHP Lideri Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaları sindiremeyen ve küstah cevaplar veren İngiltere Büyükelçisine’ne Türkçe’de “kapa çeneni”, “kes sesini” anlamlarına gelen “Shut up” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin "ABD ve İngiltere öncelikle kendi işine bakmalı, haksız, hukuksuz ve hadsiz politik tasavvur ve tavırlarından acilen ve derhal geri dönmelidir." ifadeleri İngiliz Büyükelçisi Richard Moore'u rahatsız etti.

Katliamları, fitneleri görmezden gelen İngiliz büyükelçi, Bahçeli’nin tweetlerine küstah cevaplar verdi.

İngiliz Büyükelçiye cevap MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’dan geldi.

Semih Yalçın bugün Tweetter üzerinden İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore’a cevap verdi. Yalçın açıklamasının sonunda da Moore’a “kapa çeneni”, “kes sesini” anlamlarına gelen “Shut up” dedi.

Yalçın’ın açıklaması şu şekilde:

1- İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli’nin ülkesiyle ilgili sözlerine küstahça cevaplar verdi.

2- Büyükelçiden, nedamet getirip yeni açıklamalarla hatasını düzeltmesini bekledik ama görülüyor ki kendisinde hiçbir pişmanlık emaresi yok.

3- Dünya sömürgecilik tarihinde Birleşik Krallığın başat ülke olduğu gerçeğini kimse inkar edemez.

4- Musul petrolleri uğruna İngiltere’nin Orta Doğu’ya ektiği fitne ve ayrılık tohumları, Irak ve Suriye’yi kaos ormanı hâline getirmedi mi?

5- Bugün Kuzey Irak’ta Barzani’nin kalkıştığı bağımsızlık fitnesinin temelleri, vaktiyle İngilizler tarafından atılmadı mı?

6- Sayın Moore, Ortadoğu’daki sömürgelerinizden çekildiğiniz doğru ancak elinizi bölgeden çektiniz mi?

7- Perde arkasından bölgede eski alışkanlıklarınızı devam ettirdiğiniz, ABD’yi aynı yönde gayrete getirdiğiniz gerçeğini inkar mı edeceksiniz

8- ABD çağdaş sömürge politikalarıyla İngiltere’nin bölgedeki izini sürüyor. Ancak ABD kötü bir oyuncu…

9- Orta Doğu’daki kan, gözyaşı ve yıkımın sebebi, geçmişin sömürgecilik alışkanlıklarını terk etmeme hastalığıdır.

10- Artık büyükelçilerin Orta Doğu’daki paylaşım senaryolarının aktörü olduğu Birinci Dünya Savaşı yılları gerilerde kalmalıdır.

11- Sömürge siyaseti dönemi kapanmalı ve “üzerinde güneş batmayan” İngiliz imparatorluğu anlayışı da tarihe karışmalıdır.

12- İngiliz büyükelçisi, Türkiye’nin Osmanlı Devleti’nin devamı olduğunu biliyor ama eski çamların bardak olduğunu unutuyor.

13- Bölgesinde güven veren, emperyalizme karşı dimdik duran, güçlü bir Türkiye var artık.

14- Ayrıca bölge ülkeleri, sorunlarını kendi toprak bütünlükleri içinde kendileri çözer. Emperyalizmin çözüm ürettiği nerde görülmüştür.

15- Sayın büyükelçinin Türk siyasetine müdahale edebilme cesaretini anlamakta zorluk çekiyoruz.

16- Büyükelçi Moore, Sayın Genel Başkanımızdan üç defa randevu isteyip de alamadığı için mi MHP’yle söz düellosuna girmeye cüret etmektedir?

17- Bağımsızlığına düşkün Türk milletinin dirayet ve kararlılığını temsil eden MHP Liderine laf yetiştirmek, bir Büyükelçinin haddi değil.

18- Sayın Moore’a kendi anladığı dilden “Shut up!” diyoruz.