CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemine saldırarak suni bir tartışma yaratmak istediğini ve Türkiye’yi bir erken seçim anaforuna sürüklemek istediğini kaydeden Yalçın, ‘’Yeni yönetim modeline muhalefet ederek iktidara karşı çıkarken ve vekil pazarını açık artırmaya çıkarırken aslında halk iradesine itiraz etmekte darbe çığırtkanlığı yapmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şunları söyledi;

‘’CHP; demokrasimizin vazgeçilmez unsurları ile işbirliği yerine, antidemokratik duruş sergilemeyi alışkanlık hâline getirmiş unsurlarla iş birliği yaparak rejimi katletmek için ne gerekiyorsa yapmıştır. Bu sebeple CHP, vesayetten defalarca hüküm giymiş sabıkalı bir partidir.

Türkiye’de siyasetin dinamiklerini suni gündemlerle tayin etme, vesayet iklimi yaratma furyası eskilerde kalmıştır ama şimdi siyasetin bitpazarı konumundaki CHP, kiralık vekil pazarını açarak pek değişmediğini göstermiştir.

CHP, 2023’te üzerine nur yağmasını beklemektedir. CHP; aslında demokrasiyi iğfal etmekte, milli iradeye suikast tertip etmekte ve meclisin mehabetine leke sürmektedir. Onun için de yeni yönetim modeli hususunda anlaşılmaz ahlaksız teklifler peşinde koşmaktadır.

CHP’nin derdi sistem mistem değildir. CHP’nin hesabı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine saldırarak suni bir tartışma yaratmak, seçim yorgunu Türkiye’yi bir erken seçim anaforuna sürüklemek istemektedir.

CHP, “Türkiye yönetilemiyor.” iddiasıyla görünüşte yeni yönetim modeline muhalefet ederek iktidara karşı çıkarken ve vekil pazarını açık artırmaya çıkarırken aslında halk iradesine itiraz etmekte darbe çığırtkanlığı yapmaktadır.

Bize göre CHP’nin, vekillerini kiraya çıkarması, FETÖ iltisaklı masa oluşturma gayreti meşru seçim sonuçlarını iğfal etme çabası ve darbe şakşakçılığı yapmasının sonucudur.
Hâlbuki Demokratik sistem bir bina ise seçim ve halk oylaması sonuçları da birer tapu sicil belgesidir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin tapusu, tam iki kez millet tarafından
tescillenerek hak sahiplerine teslim edilmiştir.

Kiralık vekil, FETÖ masası, darbe veya erken seçim diyerek yapılan zorlamalar, dayatmalar ve suni gündemlerle rüzgâr oluşturma teşebbüsleri akim kalmaya, başarısızlığa uğramaya mahkûmdur.

Eski vesayetçi alışkanlıklarını terk edemeyen, 21. yüzyıl Türkiye’sini anlamakta zorlanan ve ülkenin sorunları karşısında özgün politika üretme becerisini gösteremeyen CHP, son dönemde çelişkiler ve tutarsızlıklarla boğuşmaya devam etmektedir.’’