Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Atatürk'e Hakaret Eden Yunan Asıllı İngiliz Yazar Andreas Tzortzis’e Meclis Genel Kurulunda Tepki Gösterdi.

Taytak” Değerli Milletvekilleri, kendisine Müslüman diyen İngiliz asıllı bir Yunanlının, Cumhuriyetin Kurucusu, Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında akla mantığa sığmayacak ifadelerle Boğaziçi Üniversitesi’nde verdiği konferansta üzülerek gördük Ki, Damat Ferit’in ruhu hala ayaktadır.

İngiliz Mandası hayali ile yaşayanlar o salonda tekrar hayat bulmuştur. Milli Mücadele Kahramanları ile ilgili idam fetvası veren sahte din adamları yeniden hortlamıştır.

Bilinmelidir ki, Kuvay-i Milliye Ruhu ile yaşamaktayız. Ülkemiz, Ecdadımız ve İstikbalimiz ile ilgili her konuda gereğini yapmaya her daim hazırız.

Atatürk’e şeytan diyen dilleri koparırız. Kendisi Kadir Mısırlıoğlu’ndan mı etkilenmiştir, aynı yere mi bağlıdır, merak etmekteyiz.

Bu konferansı düzenleyen, organize eden ve Atasına hakaret edenleri utanmadan alkışlayanları da kınıyor, takip edilecek bir suçun Adalet Bakanlığımızca gereğinin yapılmasını arz ediyorum.” dedi.