MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinin ilçe olması için kanun teklifi verdi.

Taytak, 6500 nüfuslu bir belde olan Döğer’in, Afyonkarahisar’ın en kalabalık ikinci beldesi olduğunu kaydetti. Döğer’in gelişen sanayisi ile göç aldığını, Frig Vadisi içinde yer alması dolayısıyla da turizm faaliyetlerinin yapıldığını belirtti. Taytak, beldenin gelişimine açık bir konumda olması nedeniyle ilçe olması gerektiğini belirterek, TBMM’ye Döğer’in ilçe olması için kanun teklifi verdi.

“DÖĞER 6500 NÜFUSU İLE EN KALABALIK 2. BELDEMİZDİR”

Taytak’ın kanun teklifinde şu ifadelere yer verildi: “Afyonkarahisar İli İhsaniye İlçesine bağlı Döğer beldesi; merkez mahalle ile birlikte toplam 5 mahallesi ve 2018 TÜİK verilerine göre 6500 nüfusu bulunan bir beldemizdir. Döğer beldesi; Afyonkarahisar ilimizin nüfusu en kalabalık 2. beldesi olma özelliğini taşımaktadır. Gelişen sanayimiz ve sanayi kuruluşlarında 1000 kişi civarında da çalışanımızın bulunması, Beldemizin gelişen sanayisiyle birlikte göç alması nedeniyle artan nüfusumuz, Beldemizin Frig Vadisinde bulunması nedeniyle de tarihi ve turistik bölge olması Kütahya ve Eskişehir’in de Afyonkarahisar İl sınırlarının birleşim noktasında bulunması, çevre köylerin illere ulaşımını Kasabamız üzerinden sağlaması ve Kasabamızın gelişmeye müsait konumda bulunması nedeniyle İlçe olmamız durumunda daha fazla göç alacağı ve gelişeceği turizm yönüyle de canlılık kazanacağı muhakkaktır. Afyonkarahisar ve Kütahya İl Merkezlerine 50’şer Km. mesafede olup, Eskişehir İl Merkezine 100 Km. uzaklıktadır. Afyonkarahisar’ın Kütahya’ya sınır en son Kasabasıdır. Yol güzergahı yönüyle Kütahya, Eskişehir ve İstanbul yolu Kasabamızdan geçtiğinde mesafenin daha kısa olacağı ve Turizm yönüyle de bakir olan bölgenin canlılık kazanacağı tahmin edilmektedir. Kasabamız 4 mahalleden oluşmakta olup, 3 İlköğretim, 2 Ortaokul, 2 Lise bulunmakta ve altı binadan, yedi okulda eğitim ve öğretim verilmektedir. Bu denli Ekonomik, Kültürel, Sosyal ve Ticari yönden büyük bir değişim ve gelişim gösteren Döğer Beldesinin mevcut nüfus ve diğer faktörler de göz önüne alınarak kamu hizmetlerinin daha etkin ve nitelikli hale getirilmesi amacıyla “Döğer” adıyla bir ilçe kurulması amaçlanmıştır.”