Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Yalçın, ''Akşener, hiçbir zaman Ülkücü olmadı. Sadece ağabeyinin unvanından yararlanarak Ülkücülüğü kullandı. Şimdi de bu seçkin sıfattan nemalanmaya çalışıyor ama nafile…'' ifadelerini kullandı. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, şunları söyledi;

‘’Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, İP Müdiresi Meral Akşener üzerinden Ülkücülere ve Ülkücülüğe yargılamaya kalkmış. Peşinen ifade edelim: Suimisal emsal olmaz.

Akşener’i ve Müdirelik ettiği partiyi Ülkücü addetmek ve göstermek; Ülkücülüğe bühtandır, Ülkücü Harekete hakarettir. Ali Karahasanoğlu; büyük bir hata yapmış...Biz Karahasanoğlu’nun Ülkücü Harekete duyduğu alerjiyi öteden beri biliriz. Buna rağmen kendisini çok da önemsemeyiz.

Lakin Yeni Akit yazarının Ülkücü camiayla en küçük alakası ve bağı olmayan, üstelik siyasette kötü örnek teşkil eden, tefrikacılığı tescilli biriyle Ülkücülüğü bağdaştırmaya kalkmasını hoş görmeyiz.

Akşener, hiçbir zaman Ülkücü olmadı. Sadece ağabeyinin unvanından yararlanarak Ülkücülüğü kullandı. Şimdi de bu seçkin sıfattan nemalanmaya çalışıyor ama nafile…

Akşener, MHP’deyken de Ülkücü değildi. Ülkücü olmadığı gibi, olanca fettanlığını kullanarak Ülkücü Harekete fitne tohumları ekmeye çalıştı.

İP Müdiresi Akşener, hep Amerikancıydı. Üniversitedeyken de, başka partilerdeyken de, MHP saflarındayken de bir Amerikan fücur üretimi olan FETÖ çetesiyle iltisakını sürdürdü.

Ülkücü olmadığı için de MHP Akşener’e beş numara bol geldi. Fitne mayası tutmayınca MHP’den ayrılıp ahlakına, meşrebine ve tıynetine uygun bir parti kurdu. Hepsi bu…’’