Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Özdemir, ‘’CHP’nin Suriye ve Irak tezkerelerine verdiği “hayır” oyu sonrası YPG elebaşısı Mazlum Kobani tarafından “tutumları bize umut veriyor” övgüsüne mazhar oluşu, İP’in şehit ailelerine küfretmesi zilletin kepazeliğini gösterdi. Şimdiyse devreye Atatürk istismarcıları sokuluyor.’’ ifadelerini kullandı.

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’in Atatürk’ün vizyonunu uygulayan tek partinin HDP olduğu yönünde açıklamalarına tepki gösteren Özdemir, ‘’Hadi oradan şov patatesi! Atatürk istismarıyla yolunu bulma çaban bir yana artık sesini kes!’’ dedi.

MHP’li Özdemir, şunları söyledi;

‘’Görünürde Cumhur İttifakı, özdeyse Türkiye karşıtlığı konusunda vicdanları kokuşan ve karakterleri her geçen gün yozlaşan çevrelerin "dost" olarak tanımladığı PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi meşrulaştırma gayretinde hesaplar tutmayınca yeni figüranlar sahaya sürülmeye başlandı.

CHP’nin Suriye ve Irak tezkerelerine verdiği “hayır” oyu sonrası YPG elebaşısı Mazlum Kobani tarafından “tutumları bize umut veriyor” övgüsüne mazhar oluşu, İP’in şehit ailelerine küfretmesi zilletin kepazeliğini gösterdi. Şimdiyse devreye Atatürk istismarcıları sokuluyor.

Ölçüsü bozuk, şirazesi kaymış, algı ve şuur sarsıntısı yaşadığı uzun süreden bu yana görülen Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil’e göre Atatürk’ün vizyonunu uygulayan tek parti HDP imiş! Hadi oradan şov patatesi! Atatürk istismarıyla yolunu bulma çaban bir yana artık sesini kes!

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyenlere “İt Sürüleri” karşılığını veren HDP’yi meşru gösterebilmek adına bu derecede alçalmanızın sebebi nedir? Onur, şeref, haysiyet ve milli şuurun kırıntıları dahi bünyenizde artık kalmadı mı?

Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğüne kast eden PKK terör örgütünün siyasi uzantısını meşru gösterme talimatını size kim verdi? Hangi ara bölücü ve mandacı oldunuz? Kimden talimat alıyor, kimleri karanlık ve kirli oyunlarınıza kurban etmeye çalışıyorsunuz?

CHP yönetiminin kabaran siciliyle beraber, Atatürk’e yapılan ihaneti giderek fikri ve siyasi sahadan kurumsal alana doğru çekme çabasını saklamak ve aklamak için nasıl oluyor da bu kadar acınası hallere düşebiliyorsunuz? Yazıklar olsun hepinize…’’