Cumhuriyet Gazetesi'nin terörist elebaşlarıyla buluşup mesajlarını manşetlerine taşıdığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, malum gazetenin PKK'nın sözcülüğüne soyunduğunu söyledi.

Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını çarpıtarak yansıtan gazetenin bu haliyle, terörden yana safını belli ettiğini ifade etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'in açıklamaları şu şekilde;

BU GAZETE, TESCİLLİ TERÖR SEVİCİSİ VE YANDAŞI

"Sayın Genel Başkanımızın dün grup toplantımızda yaptığı açıklamalarını 'Cinayeti aklama çabası' başlığıyla duyuran Cumhuriyet gazetesinin çamurluğu kendisini bir kez daha göstermiştir. Tescilli terör seviciliği ve yandaşlığı yeniden ortaya çıkmıştır.

Bu gazetenin MHP konusundaki hazımsızlığı ve karanlık sureti bir tarafa, bir gün olsun vatan evlatlarının terörle mücadele karşısında verdiği amansız gayretlere destek olduğu görülmemiştir. Çamur zihniyetini sayfalarına taşıyarak safını belli etmiştir.

PKK SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNDULAR! PROVOKASYONLA İLGİLİ TUTUMLARI MATSATLIDIR

PKK sözcülüğüne soyunup, Kandil inlerinde terörist elebaşlarıyla buluşup, sözlerini manşetine taşıyan ve terör propagandasında ne kadar mahir olduğunu kanıtlayan Cumhuriyetin, İzmir’de yaşanan provokasyonla ilgili tutumu maksatlıdır.

Sayın Genel Başkanımız 'provokasyonun içinde derin PKK’nın, yabancı istihbarat örgütler ile kiralık taşeronların parmağının olup olmadığı araştırılmalıdır' derken, Cumhuriyet gazetesini rahatsız eden ne olmuştur? Cinayetin her yönden araştırılması çağrısı sizi niye korkutmuştur?

TÜRKİYE KOMPLOLARA KURBAN EDİLMEYECEKTİR. KONU HER YÖNDEN ELE ALINMALIDIR

Fail yada maktulün başta terör örgütleri olmak üzere, kimlerle ilişkisinin var olduğunun tespiti soruşturmanın salahiyeti ve içerisinde bulunulan hassas dönem açısından önemlidir. Bunların dikkate alınması da elzemdir. Türkiye karanlık komplolara kurban edilmeyecektir.

MHP bu cinayeti reddetmektedir. Ayrıca konunun her yönden ele alınması ve Cumhuriyet gibi yayın organlarının yaşanan olayla ilgili ne biliyorsa savcılıkla paylaşmaları çağrısı yapıyorken, gerçeklerin ve hassasiyetimizin Cumhuriyetin attığı rezil başlıkla ne alakası vardır?

Dolayısıyla Cumhuriyet gazetesi haberleriyle tahrik kampanyası yapmaya devam etmek yerine, alacağı özel bir izinle hem soruşturma hem de kovuşturma sürecine müdahil olmalı, yürekleri varsa olayın iç yüzünün aydınlığa kavuşmasına hizmet etmelidir."