MHP’li Olcay Kılavuz’un açıklamaları şu şekilde:

Sizler mi Bana Töre Öğreteceksiniz?

MHP’li Kılavuz Alparslan Türkeş’e ve Devlet Bahçeli’ye ihanet edip giden İP’lileri hedef alarak sizler mi bana töre öğreteceksiniz diye sordu:

“Başbuğumuza, Liderimize, 52 yıllık mazimize ihanet edip giden sizler mi bana töre öğreteceksiniz? Mersin’de vatanımız, milletimiz, bayrağımız uğruna şehadet şerbeti içen ülkücü şehitlerimizi hiçe sayıp makam, mevki ve saygınlık kazandıran hareketi yok sayıp CHP’lilerle, Hdplilerle ittifak yapıp Mersin’i pkklılara peşkeş çeken sizler mi bana Mersin sevdasından bahsedeceksiniz?

Yol arkadaşına menfaatçilik uğruna ihanet eden sizler mi mertliğin, yiğitliğin, adam gibi adamlığın adı olan yörükleri temsil edeceksiniz? Yörüklerin kitabında ekmek yediği çanağa tükürmek yazmaz. Yörüklerin anlayışında menfaatçilik yer almaz. Yörükler ne pahasına olursa da olsun kimseyi satmaz.”

Türk Milletinin Vekiliyim!

MHP’li Kılavuz kendisini Niğdeli olmakla eleştirenlere sert cevap verdi. Kılavuz yaptığı açıklamada “Ben Kayseriliyim! Şırnaklıyım! Siirtliyim! Yozgatlıyım! Edirneliyim! Karslıyım! Ben Niğdeli olmaktan onur ve gurur duyan, Mersin’in vekili olduğum için şeref bulan, Mersinimize ettiğim her hizmet için mutlu olan Türk milletinin vekiliyim.” Dedi.

“Ben Kayseriliyim! Şırnaklıyım! Siirtliyim! Yozgatlıyım! Edirneliyim! Karslıyım! Türk milletinin sinesinden doğan, Anadolu’nun bağrından çıkan, vatanına hizmete adanan, doğu batı, kuzey güney farketmez, millete hizmet nerede varsa oraya koşan ve koşacak olan bir Türk evladıyım. Ben Niğdeli olmaktan onur ve gurur duyan, Mersin’in vekili olduğum için şeref bulan, Mersinimize ettiğim her hizmet için mutlu olan Türk milletinin vekiliyim.”

Asıl Uzaklardan Gelenler Kandil’e Çadır Kuranlardır

Kılavuz yaptığı açıklamada uzaklardan getirilip Mersin’den milletvekili gösterilmesini eleştiren İp Mersin İl Başkanı Dutar’a “Asıl uzaklarda bulunanlar Hdp'yi Kürt siyasal hareketi sayan, terörist Demirtaş’la kahvaltı düşleyip Kandil’e çadır kuranlardır.” Diye cevap verdi.

“Asıl uzaklardan gelenler sizin gibi bu milleti tek vücut göremeyenlerdir. Asıl uzaklarda olanlar sizler gibi okyanus ötesinden talimat alanlardır. Asıl uzaklarda bulunanlar Hdp'yi Kürt siyasal hareketi sayan, terörist Demirtaş’la kahvaltı düşleyip Kandil’e çadır kuranlardır. Siz bebek katilinin heykelini dikeceğiz diyen Selahattin Demirtaş ile yol yürümeye devam edin; bizler Türk vatanının ikbali ve istikbali uğruna Yüce Türk milletinin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Bana coğrafyanın sorunlarından uzak iması yapan müptezel!..

İp Mersin İl Başkanının kendisine yönelik coğrafyanın sorunlarından uzak imasına da cevap veren Kılavuz sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Meclis konuşmaları, araştırma/soru önergeleri ve kanun teklifleri ile bu şehrin bu memleketin her sorununu dile getirip çözüme kavuşturma çabasında olduk.” Şeklinde cevap verdi.

“MHP’nin Mersin Milletvekili olduğumuz günden bu yana meclis konuşmaları, araştırma/soru önergeleri ve kanun teklifleri ile bu şehrin bu memleketin her sorununu dile getirip çözüme kavuşturma çabasında olduk. Adım atmadık yer, ayak basmadık alan, elini sıkmadık insan bırakmadık. Görmek isteyen çalışmalarımıza baksın, görmek istemeyen de izansızlığında boğulsun. Şerefi kadar konuş desek ömür boyu susacak olanlar haddini ve hududunu aşmasın.

Gezdik, gördük, oturduk, konuştuk ve öğrendik ki bu coğrafyanın en büyük sorunu mazisini bilmeyen, koskoca bir şehri pkkya peşkeş çeken, nice insanı işinden ekmeğinden eden yeni yetme partinin yeni yetme siyasetçilerinin marifetleriymiş. Şimdi herkes iyi bilsin ve duysun ki iki günlük geçmişleri üç kuruşluk haysiyetleri ile kimse irfandan bahsetmemelidir.”

Kutlu Davamızın Ahı Sizi Tarihin Çöplüğüne Gönderecektir

MHP’li Kılavuz açıklamasının son kısmında İp’lilere “Milletimizin tokadı sizi yerle yeksan edecektir. Kutlu davamızın ahı sizi toz gibi süpürecek tarihin çöplüğüne gönderecektir!..” dedi.

Güzel şehrimiz Mersinimiz birliğin, beraberliğin, huzurun, vatanseverliğin ve milletperverliğin şehridir. Bu şehrin ruhundan uzak olanların, bölücülüğü siyasi kıble yapanların şehrimiz üzerine konuşacak sözü yoktur. İpçilerin, Hdplilerin Cennet şehrimiz Mersinimizin üzerinde oynadıkları oyunları ve operasyonları büyük bir dikkatle izliyoruz. Sinsi sinsi yılanlık ve çıyanlık yapanlar, profesyonelce fitne tohumu saçanlar şahsımın Niğdeli olmasından dem vuranlar bir elin parmağını geçmez! Şerefsizce yaptığınız bölücü, yıkıcı, ayrıştırıcı faaliyetlerinizin sonu hüsrandır! Rüzgâr eken fırtına biçer! Oynadığınız tehlikeli oyunun farkına varın! Altından kalkamayacağınız işler yapmayın! Milletimizin tokadı sizi yerle yeksan edecektir. Kutlu davamızın ahı sizi toz gibi süpürecek tarihin çöplüğüne gönderecektir!..