MHP’li Kılavuz yaptığı açıklamada “Nice canlılarımız hayatını kaybetmişken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmek yerine insanların ekmeğine kan doğramaya devam etmektedir. Ülkemiz oldukça zor zamanlardan geçerken, milletçe kenetlenmeye ihtiyacımız olduğu bu günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı toplumsal dayanışmayı artırmak yerine ayrıştırmayı, bölmeyi, parçalamayı ideolojik tutumlarla ve partizanca tavırlarla emek ve emekçinin düşmanlığına hız vermektedir. Yangınlardan dolayı birçok insanımızın evine ateş düşmüşken bir ateş de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer düşürmektedir.” dedi.

ÜLKÜ OCAKLARI YARDIM KAMPANYASI BAŞLATMIŞTIR

MHP’li Kılavuz; yangının ilk gününden itibaren Mersin’de vatandaşların yanında olduklarını dile getirerek el ele gönül gönüle dayanışma içerisinde olunması gerektiğini ifade edip Ülkü Ocakları tarafından yapılabn yardım kampanyasını gündeme taşıdı: “Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in öncülüğünde Ülkü Ocaklarımız aracılığıyla yardım kampanyası başlatılmış; ilk yardımı da bizzat Liderimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.” Dedi.

MHP’li Kılavuz: “Mersinimiz, Antalya, Muğla ve Adana başta olmak üzere 38 ilimizde başlayan yangınlarda canımız, ciğerlerimiz olan ormanlarımız, yeşil vatanımız büyük bir zarar görmüştür. Çok şükür devletimiz bütün imkânlarını seferber ederek yangınları büyük ölçüde kontrol altına almıştır. Seçim bölgem olan Mersin’de de evi, serası, ahırları ve hayvanları yanan vatandaşlarımızın zararları tespit edilip mağduriyetleri giderilerek yaraları sarılacaktır.

Bizler de orman yangınlarının ilk günden itibaren Mersin’de vatandaşlarımızın yanında olduk. Bundan sonra da vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret edeceğiz dertleriyle dertlenip sıkıntılarını çözmeye çalışıp inşallah bu zorlu günde bir dayanışma örneği hep birlikte sağlayacağız.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in öncülüğünde Ülkü Ocaklarımız aracılığıyla yardım kampanyası başlatılmış; ilk yardımı da bizzat Liderimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Böylesi bir felakette el ele gönül gönüle vererek dayanışma içerisinde olmak gelecek nesillere yeşil bir vatan bırakmak tarihi bir vazifemiz kaçınılmaz bir sorumluluğumuzdur.”

ORMAN YANGINLARINI ÇIKARANLAR ANALARINDAN DOĞDUKLARINA PİŞMAN EDİLECEKLERDİR

Kılavuz, orman yangınlarını siyasi şova dönüştüren, bölücü bir dil kullanıp devletimizi aciz göstermeye çalışanlar ormanlarımızı yakanlar kadar tarih ve hukuk önünde suçlu olduğunu dile getirdi:

“Milli bir mesele olan orman yangınlarını siyasi şova dönüştürüp rant elde etmek isteyenler, bölücü bir dil kullanıp devletimizi aciz göstermeye çalışanlar, sosyal medyada felaket tellallığı yaparak kaos, kargaşa ve karışıklık ortamı yaratanlar, Ağaç gölgesinde oturup keyif çatarken Jandarma ve polis nerede diye şarlatanlık yapanlar ormanlarımızı yakanlar kadar suçludur.

Yüce Türk milletinin gözbebeği emniyet ve jandarma teşkilatlarımız, yangınların başladığı ilk günden itibaren gerçekten büyük bir gayret ve kararlılıkla fedakârlık içerisinde sahadadır. Mersin İl Jandarma Komutanımız Necip Çarıkçıoğlu ve Mersin İl Emniyet Müdürümüz Mehmet Aslan öncülüğünde askerlerimiz, jandarmalarımız ve polislerimiz yeşil vatan yok olmasın diye canlarını hiçe saymaktadır.

Allah’a yemin olsun ki her karışı şehit kanlarıyla sulanmış olan cennet vatanımıza ve büyük TÜRK milletine yapılan ihanetler asla unutulmayacak, Ateşin çocukları adıyla ortaya çıkan kimin çocuğu belli olmayan kalleşler, kahpeler analarından doğduklarına er yada geç pişman edileceklerdir.”

BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM

MHP’li Kılavuz yaptığı açıklamada “Olağanüstü bir gayret gösterip yangının söndürülmesi adına çabalayan Büyük Türk milletine canı gönülden teşekkürlerimi, tebriklerimi ve takdirlerimi arz ediyorum.” Dedi.

Mersinimizde insanüstü gayretleri ile emsalsiz bir mücadele veren valimize, kaymakamlarımıza, siyasi parti temsilcilerine, MHP Mersin İl Başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli’ye, milletvekillerimize, ilçe ve belediye başkanlarımıza, ormancılarımıza, sağlıkçılarımıza, itfaiyecilerimize, belediye çalışanlarımıza, jandarmalarımıza, polislerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, Nene Hatun ruhunu taşıyan kızlarımıza, gönüllülerimize ve olağanüstü bir gayret gösterip yangının söndürülmesi adına çabalayan Büyük Türk milletine canı gönülden teşekkürlerimi, tebriklerimi ve takdirlerimi arz ediyorum.

ÜLKÜ OCAKLARI HIZIR GİBİ YETİŞMİŞTİR

MHP’li Kılavuz yangın söndürme ve arama kurtarma çalışmalarında aktif rol alan Ülkü Ocakları mensuplarına teşekkür edip çalışmalarını takdir eden Kılavuz “Türk vatanının yüz akı, milletimizin fedakâr evlatları; milletimiz ve devletimiz dara düştüğünde hızır gibi yetişen imanın, inancın ve ahlakın muhafızları onur ve gurur kaynağımız Türk Milletinin göz bebeği olan Ülkü Ocaklarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

Yangının başladığı günden itibaren gece uyumadan, gündüz oturmadan söndürme ve arama-kurtarma çalışmalarına katılan, insanlarımıza ve canlılarımıza yardım elini uzatan, su ve gıda yardımında bulunan, Türk vatanının yüz akı, milletimizin fedakâr evlatları; milletimiz ve devletimiz dara düştüğünde hızır gibi yetişen imanın, inancın ve ahlakın muhafızları onur ve gurur kaynağımız Türk Milletinin göz bebeği olan Ülkü Ocaklarımıza da Mersin Ülkü Ocakları Başkanımız Sn Murat Sezer’in şahsında il yöneticilerimize, ilçe ocak başkanlarımıza ve yiğitler yiğidi ülküdaşlarımıza ayrıca teşekkürlerimi ve tebriklerimi iletiyorum.

Yangından zarar gören Mersinli vatandaşlarımıza ve Türkiyemize, Türk Milletine geçmiş olsun dileklerimi iletirken şehitlerimizi ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyor, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah vatanımızı, milletimizi ve devletimizi her türlü afetten, felaketten, musibetten, hastalıklardan muhafaza eylesin korusun.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İNSANLARIN EKMEĞİNE KAN DOĞRAMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

MHP’li Kılavuz, Mersin Büyükşehir Belediyesinde toplu işten çıkarmalara tepki göstererek “ Milli servetimiz olan ormanlarımız için için yanarken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı orman yangınlarıyla mücadele etmek yerine bir skandala imza atarak toplu işten çıkarmalara devam etmişlerdir.” Dedi.

Mersinimiz başta olmak üzere cennet vatanımızın birçok şehri orman yangınlarıyla mücadele ederken, milli servetimiz olan ormanlarımız için için yanarken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı orman yangınlarıyla mücadele etmek yerine bir skandala imza atarak toplu işten çıkarmalara devam etmişlerdir. İnsanlarımız evsiz barksız kalıp, nice canlılarımız hayatını kaybetmişken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmek yerine insanların ekmeğine kan doğramaya devam etmektedir. Ülkemiz oldukça zor zamanlardan geçerken, milletçe kenetlenmeye ihtiyacımız olduğu bu günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı toplumsal dayanışmayı artırmak yerine ayrıştırmayı, bölmeyi, parçalamayı ideolojik tutumlarla ve partizanca tavırlarla emek ve emekçinin düşmanlığına hız vermektedir. Yangınlardan dolayı birçok insanımızın evine ateş düşmüşken bir ateş de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn Vahap Seçer düşürmektedir.

MHP’Lİ VE ÜLKÜ OLDUĞU İÇİN İŞTEN ÇIKARMAK HANGİ DEĞERE SIĞAR

MHP’li Olcay Kılavuz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde insanların MHP’li ve ülkücü olduğu için işten çıkarıldığını dile getirerek “Vatanını, milletini, devletini sevdiği için işten çıkarmak hangi ahlaka, hangi insanlığa, hangi vicdana hangi siyasi anlayışa, bağdaşmaktadır ve dayanmaktadır?” diye sordu.

“Bugün yine yüzlerce belediye çalışanımız bir mesajla işlerinden çıkartılmışlardır ve maalesef emeğiyle alın teriyle çalışan garip gureba fakir, fukara insanlarımız çok zor günleri yaşamakta dünyaları başlarına yıkılmaktadır.

Bugün yine belediye çalışanlarımızın emekleri hiç sayılmıştır. Onca emeğin nice hizmetin karşılığı bu mudur? Evlerine ekmek götürmekten başka bir gayesi olmayan, helal rızkını alnının teriyle kazanan insanlarımıza yapılanlar hak mıdır, hukuk mudur, helal midir, reva mıdır?

Vatanını, milletini, devletini sevdiği için işten çıkarmak hangi ahlaka, hangi insanlığa, hangi vicdana hangi siyasi anlayışa, bağdaşmaktadır ve dayanmaktadır? Sırf MHP’li ve ülkücü olduğu için işlerine son vermek hangi değere sığdırılmaktadır? Kocası MHP’li ve ülkücü olduğu için bir kadının eline süpürge verip cadde cadde sokak sokak temizlik yaptırmak hangi ahlakla hangi belediyecilik anlayışla bağdaşmaktadır?

Bu insanlarımıza da kadınlarımıza da milletimize de yapılabilecek en büyük saygısızlık, ahlaksızlıktır ve kadına yapılabilecek en büyük şiddettir baskıdır. Buradan Mersin BB Başkanı Sn Vahap Seçer’i ayıplıyorum, kınıyorum böyle bir kepazeliğin rezilliğin açıklaması yoktur. Mersinli hemşerilerime buradan Mersin BB Başkanını şikayet ediyorum ve Mersinli vatandaşlarımızın da vicdanına havale ediyorum.”

LİYAKATİ CHP’Lİ VE İP’Lİ OLMAKTA ARAYANLARIN EMEKÇİNİN HAKKINDAN BAHSETMEYE HAKLARI YOKTUR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarmanın normalleştiğini ifade eden MHP’li Kılavuz “Liyakati CHP’li ve İP’li olmakta arayanların, MHP’ye olan üyeliğini iptal ettirip İP’e üye olursan iş konusunda yardımcı oluruz diyenlerin, insan onurundan, emeğin üstünlüğünden, emekçinin hakkından bahsetmeye hakları, hadleri, hukukları yoktur.” dedi.

Gelinen noktada Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarma normalleşmiş, baskılar ve sürgünler olağan hale gelmiştir. CHP Genel Başkanı Sn Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinden önce hiçbir belediye çalışanını işten çıkarmayacaklarına dair namus ve şeref sözü verirken CHP’li belediyelerde binlerce insanımız hiçbir ahlakî değere sığmayacak bir şekilde işinden çıkarılıp ekmeğinden olurken CHP Genel Başkanı Sn Kılıçdaroğlu neden sessiz kalmaktadır, neden duyarsızdır.

Bu kıyımlar performans düşüklüğü gibi basit gerekçelerle yapılmakta ideolojik düşmanlıklarla gerçekleştirilmektedir. Liyakati CHP’li ve İP’li olmakta arayanların, MHP’ye olan üyeliğini iptal ettirip İP’e üye olursan iş konusunda yardımcı oluruz diyenlerin, insan onurundan, emeğin üstünlüğünden, emekçinin hakkından bahsetmeye hakları, hadleri, hukukları yoktur.

Belediyeciliği; kadroları Pkk’lılara peşkeş çekmek olarak algılayanların Mersin’e ve Mersinlilere hizmet konusunda ağızlarını açmaya haddi olmayacaktır. Bu işçi düşmanı zihniyet tarih, hukuk ve vicdan önünde suçludur. Bu emek katili zihniyet Mersin ve Mersinliler karşısında ebediyen mahkûmlardır, ayıplılardır, kara bir leke olarak millet vicdanlarında kalacaklardır.

BELEDİYE PERSONELLERİMİZ YALNIZ VE SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Hiçbir belediye personelinin yalnız ve sahipsiz olmadığını dile getiren MHP’li Kılavuz, “Bu bizim üzerimize düşen tarihi bir sorumluluktur. Bu bizim Mersinimize ve Mersinli hemşerilerimize boynumuzun borcumuzdur.” Dedi.

Şunu herkes iyi bilmelidir ki; hiçbir belediye personelimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Bütün belediye personellerimizin canla başla yanlarındayız sesleri olmaya sözleri olmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Kinle, nefretle ve intikamla hareket edenlerin karşısında, belediye çalışanlarımızın bu haklı mücadelelerinde daima onlarla beraberiz.

Emekçinin hakkını her platformda savunup dile getireceğiz. Bu uygulamalar bizleri asla yıldıramaz, geri adım attıramaz. Belediye çalışanlarımızın hakkını savunmaktan asla geri durmayacağız. Bu bizim üzerimize düşen tarihi bir sorumluluktur. Bu bizim Mersinimize ve Mersinli hemşerilerimize boynumuzun borcumuzdur. Bu zulme, bu hukuksuzluğa hep birlikte karşı duracağız. Ve Allah’ın izniyle bunun hesabı sorulacaktır. Kimsenin ettiği yanına kâr kalmaz. Yapılanların zulümlerin hesabı da millet ve hukuk önünde cevapsız kalmaz.

BURHANETTİN KOCAMAZ MERSİN’İ PKK’LILARA PEŞKEŞ ÇEKMİŞTİR

Konuşmasının son bölümünü geçmiş dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına ayıran MHP’li Kılavuz, Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilmeyince davaya, partiye ve şehitlere ihanet ettiğini dile getirerek Mersin’i Pkk’lılara peşkeş çektiğini ifade etti. Kılavuz, “Kendi varlığını Milliyetçi, Ülkücü hareketin, partimizin varlığının üstünde tutup hizmet ettiği kapıya ihanet ederek asıl karakterini ortaya koyması, aday gösterilmeyince kırk kapıyı dolaşıp, Mersin’i Pkk’lılara peşkeş çekenlerin yolunu açan şahısların; gündeme gelme çabaları tam bir pişkinlik ve kepazelik örneğidir.” Dedi.

Buradan İP’li Burhanettin Kocamaz’a da bir çift sözümüz var.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden dört dönem Tarsus, bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan 52 yıllık mazimizde şanlı şerefli mazimizde hiç kimseye nasip olmayacak makamlarda bulunmuştur. HDP, İP ve CHP ile Mersinimizin kaderiyle oynayarak davamıza, partimize ve şehitlerimize her türlü haksızlığı yapmıştır ihaneti gerçekleştirmiştir. Bunu dahi idrak edemeyen Burhanettin Kocamaz meydanlara sokaklara çıkıp mağdur edebiyatı oynayarak tiyatro çevirmeye devam etmektedir. Kendi varlığını Milliyetçi, Ülkücü hareketin, partimizin varlığının üstünde tutup hizmet ettiği kapıya ihanet ederek asıl karakterini ortaya koyması, aday gösterilmeyince kırk kapıyı dolaşıp, Mersin’i Pkk’lılara peşkeş çekenlerin yolunu açan şahısların; gündeme gelme çabaları tam bir pişkinlik ve kepazelik örneğidir.

Buradan Burhanettin Kocamaz’a sesleniyorum binlerce belediye çalışanlarımız haksız huksuz bir şekilde işten çıkartılırken annelerin, babaların, evlatların feryatları yürekleri dağlarken mutlu musun, huzurlu musun veya kafanı yastığa koyduğunda uyuyabiliyor musun?

MERSİN’DE İNSANLAR İŞTEN ÇIKARILIYORSA EN BÜYÜK SORUMLUSU BURHANETTİN KOCAMAZ’DIR

MHP’li Kılavuz gerçekleştirdiği basın toplantısında Mersin’de insanların işten çıkarılmasıyla ilgili konuşarak; “Bugün; Mersin’de binlerce insan işten çıkarılıyorsa, terörist Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatro Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde oynatılıyorsa, Pkk’lılar kendilerine belediyelerde söz hakkı buluyorlarsa, bunun tek sorumlusu Millet ittifakıdır, CHP’nin kirli zihniyetidir, Burhanettin Kocamaz’ın ihanetidir.” Dedi.

Bugün; Mersin’de binlerce insan işten çıkarılıyorsa, Terörist Selahattin Demirtaş’ın kitabından uyarlanan tiyatro Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde oynatılıyorsa, Pkk’lılar kendilerine belediyelerde söz hakkı buluyorlarsa, bunun tek sorumlusu Millet ittifakıdır, Chp’nin kirli zihniyetidir, Burhanettin Kocamaz’ın ihanetidir.

MHP kaybetsin de kim kazanırsa kazansın anlayışında olan Burhanettin Kocamaz şimdi insan içine çıkarken acaba utanmıyor mu, yüzü kızar mıyor mu, sıkılmıyor mu, hayal etmiyor mu? Gerçekten ben merak etmekteyim. Bunca işçinin, emekçinin hakkına giren Burhanettin Kocamaz şimdi rahat olsun. İhanetin büyüğünü yapanlar büyüklükten söz edemezler.

En büyük hizmeti Mersin’i Hdplilere, Pkk’lılara peşkeş çekmek olanları da kimse Mersin sevdalısı sanmasın. Binlerce Yörük çocuğuna haksızlık yapan Burhanettin Kocamaz Yörüklere çıkıp da sizi ben işten çıkartmadım dedirtmesin. İnsan içine çıkamayacak hale gelenler yüzsüzce Mersin’de gezmemelidir. Bölücülere kol kanat gerenler vatanseverliğin adı olan Mersin’in adını bir daha ağzına almamalıdır.