Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu İzmir Körfezi'nin tehlike altında olduğunu söyledi. Kalyoncu, ''İzmir Körfezi’nde artış gösteren deniz marulunun özellikle iç körfezde olmak üzere her yerde görülmesinin sebebi azot ve fosfor artışından kaynaklanmaktadır. Bunun en büyük sebebi de Büyükşehir Belediyesinin arıtma tesislerinin düzgün çalışmamasıdır. İzmir Körfezi büyük tehlike altındadır.'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun açıklamaları şu şekilde;

''İzmir körfezinde artış gösteren deniz marulunun özellikle iç körfezde heryerde görülmesinin sebebi azot ve fosfor artışından kaynaklanmaktadır. Bunun en büyük sebebi de Büyükşehir Belediyesinin arıtma tesislerinin düzgün çalışmamasıdır. Körfez büyük tehlike altındadır.

Zaten yağmur suyu kanalizasyon sisteminden ayrılmadığı için yağışlı zamanlarda arıtma tesislerine çok yük binmesi sebebiyle sistem çalışmamakta ve tüm atık su körfeze boşaltılmaktadır. Fakat uzun süredir yağmur da yağmıyor. Bu şartlarda dahi arıtma tesislerinden körfeze giriş var.

Gediz Nehri’nde gezi yapanlara sesleniyorum; atıksu arıtma tesislerinizden gelen sular İzmir körfezini kirletiyor.Çevreciliğin arkasına saklanarak çevreyi kirletmekten vaz geçin.Körfezi de Tahtalı barajını da kirletmeyin. Uyarıyorum, Körfez,Marmara Denizi’nden daha kötü olacak!''