Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını cevaplarken ABD’nin yayın araçlarından Voice of America/Amerika’nın Sesi’nde (VOA) görevli olan Yıldız Yazıcıoğlu’nun provokasyon amaçlı sorusuna maruz kaldı.

MHP’nin Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Yıldız Yazıcıoğlu’nun MHP Lideri Bahçeli’ye provokasyon amaçlı soru sormasına tepki gösterdi.

İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“AJAN PROVOKATÖR”
“Sayın Genel Başkanımızın grup toplantımızın sonrasında, kendilerine soru sorma bahanesi ile gazeteci kimliğinden öte “ajan provokatör” edasıyla hareket eden şahsın tutumu basın meslek ilkeleri ve ahlakıyla bağdaşamaz. Bu şahsın yaptığı da gazetecilik değildir.

“CAN DÜNDAR İLE BAĞI ASIL NİYETİNİ AÇIK ETMİŞTİR”
Aynı şahsın, Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle olan bağının yanısıra yabancı bir basın kuruluşu olan ve ABD’nin propaganda araçlarının başında gelen VOA’daki “sürekli” görevi, asıl niyetini açık etmiştir.

“TÜRKİYE VE MHP HAZIMSIZLIĞINI GÖSTERMİŞTİR”
Sayın Genel Başkanımız, partimizi takip eden saygıdeğer muhabir arkadaşlarımızla samimice güne ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken bunu sabote eden malum ve meşum şahıs, mensubu bulunduğu çevrelerin Türkiye ve MHP hazımsızlığını göstermekten başka bir şey yapmamıştır.”