MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Balıkesir, Cumhur İttifakı MHP Başkan adaylarının seçim çalışmalarına katıldı. Balıkesir’de konuşan Erbaş, oldukça sert ifadeler kullandı. Erbaş ; “ Bir kansızın Balıkesir’de Kürdistan diyebileceğini on yıl önce kimse hayal edemezdi. Buradan sesleniyorum. Yarın Edremit’ de olacağız. Gücün yetiyorsa, yüreğiniz varsa gelin yüzümüze söyleyin.”dedi.

ÇAKMALARDAN MİLLİYETÇİLİK ÖĞRENEMEYİZ SADECE ÖĞRETİRİZ

Çakma Atatürkçülerden, çakma milliyetçilerden, vatan millet sevgisi, milliyetçilik öğrenmeyeceklerini ifade eden Erbaş ; “Kuva-yi Milliyenin başladığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk hutbesini okuduğu bu aziz şehrimizde, bundan beş yıl, on yıl önce bir tane kansızın çıkıp ta Kürdistan diyebileceğini hayal edebiliyor muydunuz ? Buradan o kansızlara sesleniyoruz. Yarın Edremit’ de olacağız, gücünüz yetiyorsa, yüreğiniz yetiyorsa gelin yüzümüze Kürdistan deyiniz. Burada yalnızca Türkiye cumhuriyeti vardır. Bizim Bayrağımız belli vatanımız belli,  toprağımız bellidir. Burada yalnız ve yalnız bin yıldır bu topraklarda beraber yaşadığımız Kürt kardeşlerimiz vardır. Biz çakma Atatürkçülerden, çakma milliyetçilerden, vatan millet sevgisi, milliyetçilik öğrenemeyiz yalnızca öğretiriz.”dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın bu konuşması salondaki bütün katılımcılar tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.