MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay mecliste yaptığı konuşmayla 2011 yılındaki Van depreminden beri yaşanan istihdam sorununu bir kez daha meclis gündemine taşıdı. MHP’li Erkan Akçay daha önce de soru önergesi ve genel kurul konuşmalarıyla Vanlı kardeşlerimizin sorunlarını gündeme taşıdıklarını belirterek istihdam sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında 2011 yılında Van'da meydana gelen depremin yaralarının sarılması yönünde gördüğümüz eksiklikleri, yapılması gerekenleri çeşitli vesilelerle Meclis kürsüsünden ve soru önergeleriyle gündeme taşıdıklarını belirten AKÇAY “deprem sonrasında, İŞKUR tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında Vanlı depremzedeler çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında geçici işçi statüsünde istihdam edilmişlerdir” dedi.

Akçay konuşmasına şöyle devam etti:

“2015 yılına kadar yılda dokuz ay istihdam edilip kalan üç ayda da işsiz bırakılmışlardır. Özellikle proje kapsamında 2015 yılına kadar Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ile Yüzüncü Yıl Üniversitesinde istihdam edilen 238 depremzede 2015 Haziranından beri işsiz olduğunu, bu kardeşlerimize verilen kalıcı statülü iş sözlerinin bir türlü yerine getirilmediğini vurguladık. Bir yıldır bu konunun Milliyetçi Hareket Partisi olarak takipçisiyiz. Bu doğrultuda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını harekete geçmeye de davet etmiştik.

Bu çağrımızı yineliyoruz. Altı yıldır kendilerine verilen sözlerin tutulmasını bekleyen, bir yıldır bütün umutlarını Meclise bağlayan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından vatandaşlarımıza güzel ve hayırlı haberlerin bir an önce ulaştırılması çağrısını yapıyoruz.”

Öte yandan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay Van Yararına Çalışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Altın’ı da mecliste ağırlayarak Vanlı depremzedelerin istihdam sorununu ve çözüm yollarını konuştu.