Ermenistan, sabah saatlerinde kardeş Azerbaycan’da sivil halkı hedef almış, çok sayıda masum insanı şehit etmiş, birçok sivilin de yaralanmasına neden olmuştu.

Can Azerbaycan da bu hain saldırılara anında karşılık vererek, 6 köyü düşman işgalinden kurarmış, 10 işgalci Ermeni askerini öldürürken, 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dâhil olmak üzere Türkiye’de birçok isim, Ermenistan’ın Azerbaycan’da yaşayan sivil halka yaptığı hain saldırıyı kesin bir dille lanetlerken, dünyadan da Ermenistan’a tepkiler yağdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise doğrudan tepkisini göstermek yerine partisinin paylaştığı tweeti, retweet yaptı.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da resmî Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ‘’Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısına ilişkin görüşünü partisinin tweetini retweet yapmakla geçiştiren bir genel başkan... Bu tweet sade suya tirit!’’ ifadelerini kullanarak, Kılıçdaroğlu’na tepkisini gösterdi.

CHP GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI, AZERBAYCAN'A DESTEĞİ HAZMEDEMEDİ

Öte yandan bir televizyon programında konuşan CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz, Türkiye'nin Azerbaycan'a desteğini eleştirdi.

Çeviköz, ‘’"Maalesef gelen haberlerde, Türkiye'den Azerbaycan'a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan'a gönderildiği ifade ediliyor.” açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akçay, ‘’Azerbaycan’da Türkiye Büyükelçiliği yapmış ve şimdi CHP Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı olan bu kişi “gelen haberler... söylentilere göre...” diyerek Türkiye’yi suçluyor, provokatörlük yapıyor. Yazık ve utanç verici.’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

Sabah saatlerinde Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açmasının ardından.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlatılan karşı saldırıda, uzun yıllardır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Azerbaycan ordusu, Murovdağ zirvesinde de kontrolü ele geçirdi.

Çıkan çatışmalarda 10 Ermeni askeri öldürülürken, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiği belirtildi.

Öte yandan Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik düzenlediği hain saldırıda, sivil halktan çok sayıda şehit ve yaralı olduğu ifade edilmişti.