Zillet İttifakının 15 Temmuz hain darbe girişiminin rövanşını almaya çalıştığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Fetö’cü hainler Türkiye’nin varlığını, millî birliği ve bütünlüğünü, demokrasiyi hedef alırken Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimine “tiyatro” “kontrollü darbe” diyerek fetö terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışmış, terör örgütüyle mücadele için çıkartılan OHAL yasasına “sivil darbe” diyerek fetöcü hainlere sahip çıkmış, fetöcü hainleri miting meydanlarında alkışlatmıştır. CHP ve HDP’nin yörüngesine giren İP Başkanı, “bütün ağababaları uçup gitti, ne kadar gariban varsa içeride” diyerek 15 Temmuz kalkışmasını idare eden hainlere, Gazi Meclis’i bombalayan şerefsizlere, vatandaşlarımızın üzerine bomba atan soysuzlara, kumpasçı polislere, vicdanını satan savcı ve hâkimlere sahip çıkmıştır. Zillet ittifakı cezaevlerindeki fetöcü hainleri suçsuz ilan ederek serbest bırakılması için önerge vermiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümünü kutladığımız bu günlerde zillet ittifakı,15 Temmuz fetö işgal girişiminin rövanşını almaya çalışmaktadır. Çünkü milli çıkarlarına sahip çıkan ve yükselen Türkiye gerçeği karşısında uykuları kaçmıştır.” dedi.

15 Temmuz Türk Milletinin iradesine sahip çıktığı, yeniden diriliş destanını yazdığı gündür.

15 Temmuz fetö hain darbe girişiminin 5’inci yıldönümüyle ilgili açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Fetö terör örgütü beş yıl önce bugün 15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti’ni ele geçirmek ve ülkemizi işgal etmek için darbe girişiminde bulunmuştur. Hainler tarafından 251 kahramanımız şehit edilmiş, 2.194 vatandaşımız yaralanmıştır. Ancak Türk milleti canı pahasına tankların önünde durmuş, gözünü kırpmadan kurşunlara meydan okumuş, bombalara etten duvar örmüştür; şehit olmuş ancak devletimize diz çöktürmek isteyen hainlere geçit vermemiştir. Bu anlamda 15 Temmuz, Türk Milletinin iradesine sahip çıktığı, yeniden diriliş destanını yazdığı gündür.” dedi.

FETÖ, Anadolu’nun istila planlarının 21’inci yüzyıldaki adıdır

Fetö’nün asırlardır devam edegelen Anadolu’nun istila planlarının 21’inci yüzyıldaki versiyonu olduğunu söyleyen MHP’li Akçay, “Fetö, asırlardır devam edegelen Anadolu’nun istila planlarının 21’inci yüzyıldaki adıdır. Fetö terör örgütü yıllar boyunca din kisvesi ve cemaat maskesiyle topluma ve devlet kurumlarına sincice sızmış, bir virüs gibi toplumu ve devlet kurumlarını felç etme girişiminde bulunmuştur. Devlet, onun bunun yuvalanacağı, informel yapıların sızıp gizli gündemini icra edeceği bir yer değildir, olmamalıdır. Devlet, Türk milletinin siyasi teşkilatlanması, egemenliğinin güvencesi, istikbalinin garantisidir.”

Zillet İttifakı 15 Temmuz’un rövanşını almaya çalışıyor.

Zillet İttifakının 15 Temmuz’un rövanşını almaya çalıştığını söyleyen MHP’li Akçay, “Fetö’cü hainler Türkiye’nin varlığını, millî birliği ve bütünlüğünü, demokrasiyi hedef alırken fetö’nün kaset kumpasıyla CHP’nin başına gelen Kılıçdaroğlu bu terör örgütüne açıkça destek vermektedir. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine “tiyatro” “kontrollü darbe” diyerek fetö terör örgütünü aklamaya çalışmış, terör örgütüyle mücadele için çıkartılan OHAL yasasına “sivil darbe” diyerek fetöcü hainlere sahip çıkmış, cezaevindeki fetöcü hainleri miting meydanlarında alkışlatmıştır. Kılıçdaroğlu açıkça fetöcü hainlere sahip çıkarken CHP genel başkan yardımcısı 11 Temmuz 2021’de fetö’den ihraç edilen hainlerle yaptığı toplantıda “CHP iktidarında kamudan ihraç edilen fetöcüleri görevlerine iade edeceğiz" diyerek CHP ile fetö terör örgütü arasındaki işbirliğini kir kez daha itiraf etmiştir. Kılıçdaroğlu başını çektiği zillet ittifakı, cezaevindeki fetöcü ve pkk’lı teröristlerin salıverilmesi için önerge vermiştir. CHP ve HDP’nin yörüngesine giren İP Başkanı FETÖ’cüleri kast ederek, “bütün ağababaları uçup gitti, ne kadar gariban varsa içeride” diyerek 15 Temmuz kalkışmasını idare eden hainlere, Gazi Meclis’i bombalayan şerefsizlere, vatandaşlarımızın üzerine bomba atan soysuzlara, kumpasçı polislere, vicdanını satan savcı ve hâkimlere sahip çıkmaktadır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıldönümü kutladığımız bu günlerde zillet ittifakı,15 Temmuz fetö işgal girişiminin rövanşını almaya çalışmaktadır. Çünkü mille çıkarlarına sahip çıkan ve yükselen Türkiye gerçeği karşısında uykuları kaçmıştır. 15 Temmuz’a “tiyatro, kontrollü darbe” diyenlerin bizzati kendileri kontrollü siyasetçilerdir. Türk Milleti fetö terör örgütünün güdümündeki bu kontrollü siyasetçilere asla geçit vermeyecektir.”

Terör örgütleriyle etkin mücadele için çıkartılan OHAL yasasından neden rahatsız oluyorsunuz?

Zillet İttifakının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra terör örgütleriyle etkin mücadele için çıkartılan OHAL yasasına karşı çıktığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’yle acil, etkin mücadele edilsin, Türkiye tekrar darbe tehdidiyle karşı karşıya kalmasın diye OHAL yasası çıkarılmıştır. OHAL, millete pusu kuran hainlere karşı alınmış, anayasal ve acil bir tedbirdir. OHAL yasasıyla kamu kurum ve kuruluşlarında, bürokraside, sosyal hayatta, ekonomide, üniversitelerde başta Fetö terör örgütü olmak üzere terör örgütleriyle topyekûn ve süratle mücadele edilmiştir, edilmektedir. Kılıçdaroğlu’nun başını çektiği zillet ittifakı, terör örgütleriyle topyekün mücadele için çıkartılan “OHAL” yasasına “sivil darbe” diyerek terör örgütlerine hizmet etmeye devam etmektedir. Terör örgütleriyle etkin mücadele için çıkarılan OHAL yasasına karşı çıkmak terör örgütleriyle işbirliği yapmak, Türkiye Cumhuriyeti’ne ihanet etmek demektir.”

Fetö terör örgütünün en son ferdi yakalanıp adalete teslim edilinceye kadar mücadeleye devam edilmelidir.

Fetö terör örgütünün en son ferdi yakalanıp adalete teslim edilinceye kadar fetö ile mücadeleye devam edilmesi gerektiğini söyleyen MHP’li Akçay, “15 Temmuz’un üzerindeki sis bulutu henüz dağılmamıştır. Çünkü ihanet ve işgal planlarının merkez üssü hala aktiftir. Kripto damar henüz kurumamıştır. FETÖ elebaşları ABD’de ve Avrup’da cirit atmaktadır. FETÖ’nün en son ferdi yakalanıp adalete teslim edilinceye kadar FETÖ’yle mücadeleye devam edilmeli, Pensilvanya’daki teröristbaşı ülkemize getirilerek yargılanmalıdır.” dedi

MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: Türk Milleti dün olduğu gibi bugün de hiçbir güce boyun eğmeyecek, yenilmeyecektir. Ancak unutulmamalıdır ki tarih, geçmişten ders çıkarmayanların hezimetleriyle doludur. Milliyetçi Hareket Partisi meseleye siyaset dışı bakmakta, tarih penceresinden millî şuur ve ruhla yaklaşmaktadır. Hiçbir ayrım yapmadan, bayrak, vatan ve millet ortak paydasında buluşmalıyız. Darbecilerin bombalarına, kurşunlarına göğsünü siper eden, tankların önüne çıkarak darbe girişimine direnen şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize, darbeye karşı ülkemize ve demokrasiye sahip çıkan aziz vatandaşlarımıza şükran ve saygılarımızı sunuyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’müzün yeni bir dirilişe vesile olmasını diliyorum.