MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “CHP’li Çeviköz, Türkiye’ye yönelik ithamlarda bulunuyor. Türkiye’yi jurnalliyor. Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yapıyor. ABD’den Türkiye’ye baskı yapmasını istiyor. ABD Başkanından Türkiye’ye baskı yapmasını istemek utanç verici değil mi? Bunun mandacılıktan başka ne farkı var? Yüz yıl önce de mandacılar da sizin gibi konuşuyordu.” dedi.

CHP dış politikayı çelik çomak oynamak zannediyor

Dışişleri Bakanlığı’nın TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı CHP İstanbul Milletvekili ve Ünal Çeviköz’ün MHP’ye yönelik eleştirilerine cevap veren MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay,” Ünal Çeviköz, bu görüşmeleri bir eğlence olarak kabul ettiğimizi, düşündüğümüzü söyleyerek maalesef talihsiz bir ithamda bulunmuştur. Kendisi sanırım bu dış politikayı da beştaş veya çelik çomak oynamak zannediyor.” dedi.

CHP Türkiye’yi jurnalliyor

Kılıçdaroğlu’nun dış politika başdanışmanı ve CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz’ün Türkiye aleyhine yaptığı açıklamaları teker teker sayan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Biz CHP’li Ünal Çeviköz gibi Türkiye’yi jurnal yapmadık. “Türkiye, Suriye’de nüfus mühendisliği yapıyor.” diyen kendisi. “Türkiye, Libya’da çizgiyi aştı.” diyen kendisi. “Türkiye Suriye’de meşru değil.” diyen “S-400’lerden vazgeçmeliyiz, S-400’li aktif hale getirmemeliyiz” diyen kendisidir. “Türkiye Doğu Akdeniz’i geriyor.” diyen “Türkiye’nin Azerbaycan’a silah yardımı yaptığı ve cihatçı gruplar gönderdiği yönünde iddialar var.” diyerek Türkiye’yi itham eden kendisidir. ABD Başkanı Biden’dan Türkiye baskı yapmasını isteyen kendisidir. “Türkiye Libya'da silah ambargosunu içeren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına uymuyor.” diyerek ülkesini jurnal eden kendisidir. “Kıbrıs'ta yediğiniz haltları anlatıyorum, dinleyin.” diyen kendisidir. “Libya'da imzalanan kalıcı ateşkesten memnun olmayan tek ülke Türkiye'dir.” diyerek yine kendi ülkesini itham eden kendisidir. “Türkiye komşularının toprak bütünlüğüne saygı duymuyor.” diyen kendisidir. “Türkiye teröre destek veren bir ülkedir.” diyen kendisidir. Bütün bunları söyleyen kendisi, sanırım çelik çomak oynuyor. Biz dış politikayı çelik çomak oynama olarak görmüyoruz. ” dedi.

CHP’li Çeviköz diplomatlığı da siyaset yaptığı gibi yapmışsa vay halimize, ölmüşümüz de haberimiz yok.

CHP’li Çeviköz’ün eleştirilerine cevap MHP’li Akçay, “ CHP’li Ünal Çeviköz kendisinin Türkiye aleyhine yaptığı açıklamaları hatırlatmam üzerine “Meslekten gelen kes-kopyala-yapıştır.” dedi. Ben maliyeciyim; maliyeciler kitabına göre, kuralına göre ifade eder. Eğer diplomatlığı da bu siyaset yaptığın gibi yapmışsan vay hâlimize, ölmüşüz de haberimiz yok bizim! Bütün bu ifadeler kesinlikle Ünal Çeviköz’e aittir ve bağlamından da koparılmış değildir. Bütün ülkenin, milletin vicdanında makes bulan, tepki gören açıklamalardır. Biz beştaş oynamıyoruz, çelik çomak da oynamıyoruz. Müfteri olarak ilan ediyorsun; bakın tarih tarih, yer yer yazıyor.” dedi.

Yüz yıl önce mandacılar da bugünkü CHP gibi konuşuyordu.

CHP’li Çeviköz’ün ABD’nin Başkanı Biden’dan Türkiye’ye baskı yapmasına yönelik açıklamasını hatırlatan MHP’li AKÇAY, “Siz Türkiye demokrasine ilişkin Biden’dan talepte bulunmadınız mı? Yazık değil mi, utanç verici değil mi Amerika Birleşik Devletleri Başkanından Türkiye'ye demokrasi dersi vermeyi talep etmek? Bunun mandacılıktan başka ne farkı var? Yüz yıl önce mandacılar da sizin gibi konuşuyordu.” dedi.

CHP Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yapıyor

CHP’li Çeviköz’ün Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yaptığını söyleyen MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Azerbaycan ordusu sabah altıda Karabağ Harekâtı’na başladı. CHP’li Çeviköz bu harekat karşı saat onda, dört saat sonra, karşı çıkan açıklama yaptı. Fransız Devlet Başkanı Macron, Türkiye aleyhine bir açıklama yapıyor. Ertesi gün CHP’li Çeviköz’ün ağzında aynı sözler. Suriye’de insan mühendisliği yapmakla itham eden Macron’un sözlerini birkaç gün sonra kendisi tekrarlıyor.” dedi.