CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’yi Barzani ile birlikte gösterme çabalarına MHP Grup Başkanvekili Erkan AKÇAY’dan cevap geldi. Partisinin Manisa il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Akçay’a MHP Manisa il başkanı Erkan Öztürk, Şehzadeler ilçe başkanı Şener Özten, Yunusemre ilçe başkanı Buğra Çelikkanat ile kil kadın kolları başkanı Hediye Özsoy eşlik etti.

MHP’li Akçay “CHP’nin Barzani sevdasını Türk milleti iyi bilmektedir. CHP ne geçen Mart ayındaki bayrak krizinde, ne Barzani’nin sözde bağımsızlık referandumu açıklamasında, ne de Kerkük’teki sözde peşmerge bayraklarına hiçbir tepki göstermedi. CHP Barzani’yi değil, ‘Barzani’den asla dost olmaz’ diyen Sayın Genel Başkanımızı hedef almaktadır. Aslında CHP Barzani’yi MHP’ye karşı koruma içgüdüsüyle hareket etmektedir. Türkiye’de bir numaralı Barzani dostu CHP’dir.” dedi.

CHP’nin Barzani’ye muhabbet beslediğini söyleyen MHP’li Akçay CHP ile Barzani ilişkilerine yönelik şu ifadeleri kullandı:

“CHP ile Barzani arasında sıkı fıkı bir ilişki vardır. Örneğin, Aralık 2010’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer ile Adıyaman milletvekili Şevket Köse Erbil’e giderek Barzani’nin partisi KDP genel kuruluna katılırken Barzani’ye selam ve tebrik götürdüklerini açıklamışlardı. Aynı programın dönüşünde Barzani CHP’li heyet aracılığıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na selam göndermişti. Sayın Özel’e soruyorum: Barzani’yle bu ‘özel’ ilişkiden haberiniz yok mu? Irak’ın kuzeyindeki sözde Kürt Bölgesel Yönetimi sözcüsü 25 Haziran 2015’te CHP Genel Merkezi'nde ağırlanırken siz neredeydiniz? 23 Kasım 2016’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın Irak’ın kuzeyindeki sözde bölgesel yönetimin sözde başbakanı Neçirvan Barzani’nin kendileriyle de görüşmesini isteyip ‘Bütün siyasi oluşumlarla ilişkilerin götürülmesi uzun vadede Bölgesel Kürt Yönetimi'nin de işine yarar’ açıklamasını duymadınız mı? Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Barzani’nin uzun vadeli hangi planına destek vaadinde bulunuyordu? Görünen o ki, CHP’deki derin ilişkilere dayanan Barzani sevgisi onu koruma içgüdüsüne dönüşmüştür. PKK paçavraları altında HDP’yle ortak miting düzenleyen, havaalanında terörist cenazelerini karşılayan, PYD’yi terör örgütü olarak görmeyen, PKK taleplerinin meclisteki sözcüsü olan CHP’nin, Barzani’ye en sert tepkiyi gösteren Sayın Genel Başkanımızı eleştirme gayretine girmesi dikkat çekici garip bir çelişkidir.”

“CHP’nin Barzani’nin Hedeflerinden Rahatsızlığı Yok Mu?”

CHP’nin çamur siyasetine bel bağladığına dikkat çeken MHP’li Akçay açıklamasına şöyle devam etti: “CHP’nin Barzani feryatları Barzani’den rahatsız oluşundan değildir. CHP Barzani üzerinden MHP’ye saldırma gayretindedir. Her fırsatta Barzani’yi Sayın Genel Başkanımıza soran CHP’li sözcülere soruyorum; Sayın Kılıçdaroğlu neden hiç Barzani’den bahsetmiyor? Barzani’nin sözde bağımsızlık hedefinden, Kerkük’teki sözde peşmerge paçavralarından rahatsızlığınız yok mu? Sayın Genel Başkanımız “Türk milleti Kürdistan’a izin vermeyecektir” derken CHP neden susuyor?

CHP’nin “hayır” tezleri çöktükçe CHP’li vatandaşlarımız da “evet” tercihine yönelmeye başladılar. Bu durum CHP’deki MHP sıkıntısını had safhaya çıkarmıştır. CHP; FETÖ, HDP, PKK safında hizalanmasını gizlemek için MHP’ye hırçınlık yapmaktadır. CHP yapıcı tavır sergilemektense çözüm üreten partimizi hedef almakta, bunun için de bir çamur siyasete sarılmaktadır. Korkunun ecele faydası yoktur. Şer tiyatrolarının perdesi 16 Nisan’da kapanacaktır. 16 Nisan’da EVET diyeceğiz, devletimizin istikbaline, milletimizin istiklaline, bayrağımızın iffetine, vatanımızın izzetine sahip çıkacağız. 16 Nisan’da EVET diyeceğiz, ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtacağız. 16 Nisan’da EVET diyeceğiz, Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü yıkmaya yönelik oyunları bozacağız. Millet için kararımız EVET, Bekamız için mesajımız EVET, Cumhuriyet için tavrımız EVET, Türkiye için duruşumuz EVET.”