Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül, "Sayın Kılıçdaroğlu ısrarla bu anayasa paketi içerisinde 'cumhurbaşkanının fesih yetkisi vardır' diyor. O noktada Sayın Genel Başkanımızın eleştirisi var." dedi.

Başkan Bülbül, il başkanlığında düzenlediği toplantıda, 1 Nisan Cumartesi günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sakarya'da yapacağı mitinge tüm vatandaşları davet etti.

Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Bülbül fesih tartışmasıyla ilgili olarak "Çok sıcak bir tartışma cumhurbaşkanın fesih yetkisi hususunda. Sayın Kılıçdaroğlu ısrarla 'bu anayasa paketi içerisinde cumhurbaşkanının fesih yetkisi vardır' diyor. O noktada Sayın Genel Başkanımızın eleştirisi var. Sayın Genel Başkanımız diyor ki 'okuma yazması olduğunu biliyoruz ama ya okuduğunu anlamıyor ya da anlamak istemiyor." dedi.

Bülbül, "hayır" propagandası yapanların millete gerçek bilgiler vermediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Vatandaştan özellikle gizlenmeye çalışılan anlatılmayan ama vatandaşın anlamaya başladığı öğrendiği bir husus var. Cumhurbaşkanın anayasadaki yenileme yetkisini meclis adına kullandığı anda kendisinin de aynı şekilde seçime gitmek zorunda kalacağı ve iki dönem seçilme hakkının olduğu bir durumda bir hakkını sırf bu meclisi yeniliyorum kararı ile birlikte bu bir hakkını da kaybetmiş olacağını vatandaşa anlatmıyorlar. İkinci dönemimde olan bir cumhurbaşkanı üçüncüye aday olamaz. Yeni anayasa paketinin bu kadar açık olmasına rağmen, keyfi olarak bir yenilemenin eğer cumhurbaşkanı da seçime gidiyorsa bu durumun milletçe nasıl değerlendirileceğini biliyoruz. Bu yetki şu anki anayasada gelmiş olan en önemli denge denetim mekanizmalarından biridir. En önemli fren mekanizmalarından biridir."

MHP İl Başkanı Levent Bülbül referandumda neden AK Parti ile birlikte ‘evet’ diyeceklerine açıklık getirirken “Biz MHP olarak her dönem Türkiye’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa orada olduk. 1977 yılında hükümette yer almazken, CHP’nin TBMM Başkanlığı’na aday gösterdiği Cahit Karakaş’a oy veren bir partiyiz. O dönemde de ülke menfaati açısından CHP’nin adayına oy vermiştik. O zamanda ülke menfaati için CHP ile birlikte olduğumuz unutulmasın” dedi.