Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Niğde İl Başkanı Ali Güngör, MHP’den 300 kişi istifa haberiyle ilgili açıklamada bulundu. Güngör,açıklamalarının ardından 10 gün geçmesine rağmen şuana kadar 8 kişinin istifa ettiğini ve il yönetici sıfatıyla açıklama yapan Hakan Tereci’nin ise zaten daha önceden MHP’den ihraç edildiğini söyledi.

Başkan Güngör açıklamasında şunları dedi: “Milliyetçi Hareket Partisi kurumsal adı altına il yönetici sıfatıyla sahte bir açıklama yapan avukat Hakan Tereci hakkında avukat arkadaşlarla birlikte adliyede suç duyurusunda bulunduk. Milliyetçi Hareket Partisi yönetici sıfatında olmayanların Milliyetçi Hareket Partisinden istifa haberleri ile yalan haber ile kendilerini kamuoyuna ifşa etmişlerdir.

Milliyetçi Hareket Partisine açıklamayı yaptıkları günden bugüne kadar sadece 8 kişi istifa etmiştir. Kendisini grup sözcüsü olarak adlandıran, eski MHP Niğde Milletvekili Mümin İnan ve Hakan Tereci Milliyetçi Hareket Partisi İl Disiplin Kurulu tarafından 24 Ağustosta ihraç edilmişlerdi. Kendilerinin Milliyetçi Hareket Partisi ile herhangi bir hukuksal bağı herhangi bir duygusal bağıda yoktur. Algı oluşturmak amaçlı 300 tane istifa yalanları ilgili de biz kendileri hakkında suç duyurusunda bulunduk.

Bununla ilgili de açıklamaları ilerleyen günlerde söyleyeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı Niğde’de dimdik ayakta Liderinin emrinde. Teşkilatının emrinde”

Niğde MHP Merkez İlçe Başkanı Öztürk'den sert açıklamalar

Niğde’de aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu bir gurup, MHP’den istifa ettiklerini açıklamasının ardından bir açıklama da MHP Merkez ilçe Başkanı Av. Emin Alper Öztürk yaptı.

Öztürk MHP’den 300 kişi istifa etti haberiyle ilgili yaptığı açıklamada, önceki yıllarda partide milletvekilliği, belediye başkanlığı, il-ilçe yöneticiliği görevlerinde bulunmuş bir gurubun partilerine karşı ihanet içerisinde olduklarını söyledi.

Başkan Öztürk yaptığı basın toplantısında şunları söyledi; “Partimiz içerisinde önceki dönemlerde yer alan bu gurup içerisinde bazı kişilerin hukuken MHP’li olmasına rağmen fiilen MHP’li gibi davranmadıklarını, Niğde’de MHP’nin seçimlerde zarar görmesi için içeriden her türlü fitne ve fesadı çıkarttıklarını maalesef tüm ülküdaşlarımız şahittir. İl-ilçe yöneticisi iken ilimizde sözde yeni oluşum için organizasyon yapan şahısların o günlerde istifa etmeyip bugünü beklemelerini nasıl anlamalıyız?

Yaz aylarında yaptığımız il ilçe kongreleri ile liste dışında bırakılmaları üzerine mi bu kararır almışlardır?. Adını ‘Ayrıkotu’ olarak nitelendirebileceğimiz bu kişilerin kimisi yönetimlerden düşürülmüş kimisi de ihraç edilmiştir. Yönetimlerden düşürdüklerimiz, ihraç ettiklerimiz halen asılsız sıfatlar kullanarak milletimizi yanıltmaya devam etmektedirler. Lider değişsin diyenlerin tarlada kurultay yapanların gideceği adres belli olmuştur. Artık Türk Milliyetçiliğini yaşayanlar ile Türk Milliyetçiliğini oynayanlar aynı yerde olmayacaklardır. Görülen odur ki bu oluşum, MHP tabanına gözünü dikmiştir. Kamuoyundan takip ettiğimiz kadarıyla sözde her kesimi (muhafazakar, sağcı, solcu, komünist, liberal) kucaklayacağını iddia eden bu gurup ne hikmetse sadece Milliyetçi Hareket Partisinin üyelerini istifaya davet etmektedir. Bu ne yaman bir çelişkidir?. Bu ne samimiyetsizliktir?“ dedi.

Partide yer bulamadıklarını için koltuk sevdasında olduklarını belirten Başkan Öztürk, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Adı yeni oluşum olan fakat Milliyetçi Hareket Partisinde bir daha yer bulamayacaklarını anlayan bu şahıslar koltuk sevdasında olan eski simalardır. Unutulmamalıdır ki, bu şahıslara siyasi değer ve unvan katan Milliyetçi Hareket Partisidir. Milliyetçi Hareket Partisi sadece bir siyasi parti değildir. MHP büyük bir davanın, büyük bir mücadelenin ve büyük bir ülkünün somut tezahürüdür. Bu sebeple ülkücünün yeni Milliyetçi Hareket Partisidir. Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanlığı ve tüm teşkilatlarımız Başbuğun açtığı yolda Lider Devlet Bahçelinin izinde çalışmalarını devam ettirmektedir. Bizler 48 yıllık kutlu ve dualı bu davaya hizmet eden birer kişiyiz. Görevimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz ve hiçbir leke sürmeden de bizden sonra gelecek ülküdaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu sebeple tüm ülküdaşlarımızın gönlü rahat olsun. Son sözümüzü Cennet mekan Başbuğ’umuzun vasiyeti ile noktalayalım, ‘Hepiniz birer Türk Bayrağısınız, Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin.”