Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz “MHP Lideri Bahçeli’nin yaptırdığı Şehit Musa Özalkan’ın vasiyeti olan “Telafer Şehit Musa Özalkan Anaokulu” son durumu hakkında açıklama yaptı.

Olcay Kılavuz’un açıklaması şu şekilde:

Şehidimizin vasiyeti Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli tarafından yerine getiriliyor!

Kahraman Türk askerinin hem ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamak hem de Suriye’de bulunan mazlum insanların hak ve çıkarlarını korumak maksadıyla Afrin’e yönelik Zeytindalı harekatı kapsamında şehit düşen Musa Özalkan kardeşimiz acısı ile ciğerlerimiz yanarken, bırakmış olduğu vasiyet ile gönlümüzdeki yerini ebedileştirmiştir.

Şehidimiz için vasiyetinde belirttiği üzere Türkmeneli’nin kadim Türkmen Kalesi Talefer’de adının ebedileştirileceği ve vatan, bayrak, millet sevdalısı binlerce Musa’nın yetişeceği “Telafer Şehit Musa Özalkan Anaokulu” nun yapılmasını Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey üstlendiler. Bu kapsamda Şehidimizin vasiyetinden aldığımız ilham ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in talimatları ile Türkmeneli’ne giderek okulumuzun arsa tahsisini sağladık.

Türkmeneli’nden yurdumuza döner dönmez Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in önderliğinde okulumuzun inşaatı için gerekli çalışmaları ivedilikle başlattık. Bir yandan Telafer’de bu ulvi amaç için tarafımıza tahsis edilen arsada çalışmalar devam ederken diğer yandan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in talimatları ile okulumuzun mimari projesinin çizimi sağlandı. Projenin belli olmasının hemen ardından inşaatın yapımını üstlenecek firmalar ile gerekli protokoller Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı adına imzalandı.

Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in katkılarıyla hazırlanan Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak olan Şehit Musa Özalkan Anaokulu merkezde bulunan bir iç bahçe çevresinde yer alan dersliklerden oluşacaktır. Avlu olarak planlanan bu iç bahçe Türkmen balalarının güvenli bir şekilde oyun oynayacağı ve uygun hava koşullarında açık derslik olarak da kullanılabilecek şekilde dizayn edilecektir. Yine şehidimizin adına yapılacak olan okulumuzun yemekhanesi ihtiyaç halinde çok amaçlı salon olarak kullanılacak şekilde planlanmıştır. Farklı boyutlarda yedi adet derslik ve bir adet faaliyet odasını bünyesinde barındıran Şehit Musa Özalkan Anaokulu’muzda ortalama 350 evladımız eğitim alabilecektir. Yine bir adet öğretmen odası, bir adet müdür odası, bir adet arşiv odası ile birlikte sığınak, yangın güvenlik holü, jeneratör odası, hizmetli odası ve su deposuna sahip olacak olan okulumuz bir eğitim kurumunun ve bölgenin özelliklerine uygun bir binanın olmazsa olmazları tüm detayları ile projelendirilmiştir. Telafer Şehit Musa Özalkan Anaokulu’muzun inşaatı ise 12 Mayıs 2018 Tarihinde Irak’ta yapılacak olan parlamento seçimleri sonrası başlayarak 4 ay içerisinde tamamlanarak eğitim ve öğretime hazır hale gelecektir.

Ülküdaşımız, Şehit kardeşim Musa Özalkan’ın vasiyetinin yerine getirilmesini üstlenerek bizleri de bu kutlu vazife ile onurlandıran, ilk günden itibaren şahsen bu hususun samimiyet ile takipçisi olan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’e en içten teşekkürlerimizi ve saygılarımızı arz ediyoruz. Büyük Türk Milleti için şehadet şerbeti içen kahraman Türk ordusunun yiğit neferi ve bu anlamlı vasiyetin sahibi Şehit Musa Özalkan başta olmak üzere bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. Yüce Allah(c.c.) bizleri de şühedaya layık olanlardan eylesin. Şehitlerimizin emanetleri kutsalımız, ülküleri yolumuz ve hatıraları namusumuzdur.