MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa ziyareti dönüşünde gazetecilerle sohbetinde şu mesajları verdi:

SEÇİM BARAJI

Geçmişten bu yana seçim sistemlerinde baraj tartışılıyor. Makul bir seviyeye de indirilemedi. Partilerin geçmişten bu yana tartışıp üzerinde uzlaştıkları metinler vardır. O metinleri masaya koyabilirler, orada tartışma devam eder. Baraj konusunda biz bir öneri bekliyoruz. Hazırlığımız var ama onu herkesten evvel söylemenin bir anlamı yok. 

AK PARTİLİ BELEDİYE İSTİFASI:

MHP’nin bir kuralı var. Bir başka partinin içişlerine karışmaz, bir başka partiyi de kendi içişlerine karıştırmaz. Belediye başkanları neden istifa ediyor, yerine kimler geliyor, muhtemel başkanlardan ayrılacak olanlar var mı, biz bunu düşünmeyiz. (Siyasi kanattaki FETÖ temizliği yerelden mi başlıyor sorusu üzerine) Bunu son değişikliklerle ilişkilendirdiğimiz taktirde büyük hataya düşmüş oluruz. O da şudur; değişikliğin muhatabı FETÖ olduklarından dolayı anlamı çıkar ki, biz öyle bir yargı sahibi değiliz. 

TSK’NIN YERİNE GEÇELİM DEMİYORUZ:

(Kerkük’e 82 plaka, 5 bin ülkücü eleştirileri, MHP’nin ordusu mu var?) Bizim bu konuda ortaya koyduğumuz görüşler, CHP’nin ne hayalinde var, ne hülyasında var, ne rüyasında var. O bakımdan bizi anlayamazlar. Ama biz kişi kurum ve kuruluşlar bu gelişmeler karşısında ortaya koyacağa tavra göre değerlendirme yaptığımızda vazgeçemeyeceğimiz konular olduğundan en az 5 bin ülkücü öyle bir konuda hazır olarak beklemektedir diyoruz. O bizi eleştiren yazarlar malum kişiler. Melek olsak şeytan gibi gösterirler bizi. MHP, en az beş bin ülkücünün hazır olarak beklemesini ifade ederken konuya vurgulama yapıyor. TSK’nın yerine geçeyim demiyor. Bunu yorumlayan kişiler de çok iyi anlıyorlar da onlar bizi değil başkalarını tahrik ediyorlar. O bakımdan bu tahrike mevcut yönetim düşmeyecektir diye düşünüyorum. 

PAZAR KERKÜK TOPLANTISI:

Konu çok önemli. Pazar günü Ankara Kapalı spor Salonu’nda Kerkük üzerinde ülkücülerle buluşmanın ilk adımını atacağız. 

MECLİS BAŞKANI ADAYI:

Meclis grubunda, geçmişte seçilmiş olan arkadaşlarımız bütünüyle devam ediyor şuan için. Meclis Başkanlığı seçiminde gelişmeler nasıl olur onu bilemiyoruz. 35 milletvekilimiz var. Seçmek ve seçilmek için yeterli değil. Ama bir parti var bir de aday var dedirtmek istiyorsanız bir arkadaşımız Meclis Başkanı adayı olabilir. 

AKŞENER’İN LİSTESİ

Program ve tüzük üzerinde çalıştıklarını duyuyoruz. Fakat çok yakından takip etmiyoruz. İlgilenmiyoruz da. Kurucular kurulunda, ülkücü olmayan isimlerden ne kadar getiriyoruz onlara bakıyorlar. Aşık Veysel’in torunu siyasete atılırsa bir anlam kazanır. Dikkate almak lazım. Böyle büyük bir ozanın Meclis’te kendi ailesinden biriyle temsil edilmiş olması, Türkiye’deki birtakım konulardaki olgunlaşmanın ne noktaya geldiğinin güzel bir işareti kabul edilir. O bakımdan o isim güzel bir isim olur. 

İstifa istatistiği çıkarılacak
(Partiden toplu istifa haberleri) YSK’ya başvuruda bulunuldu. Her gün bazı gazeteler MHP’de kişi bırakmadılar. Algı yönetimi yapılıyor. ‘MHP’den istifa edenleri öncelikle bize bildirebilir misiniz?’ dedik. YSK da, ‘bu bizim görevimizdir size bildiriyoruz’ dediler. Bize bildirilenle gazetelerin yazdıklarını bir envanterini dökeceğiz. Yalan haberler gerçekler diye. Dinar’da 594 tane üyemiz istifa etmiş ama gelen şey 500’ü bir kenara bırak 94’ün de yarısı kadar.

‘Liderler bir araya gelmeli’

İYİ BİR BAŞLANGIÇ:

(Uyum yasaları) Cumhurbaşkanı’nın Meclis’teki açış konuşmasının son bölümünde Türkiye’nin iç ve dış politikalarında siyasi partiler bir araya gelerek çalışılması noktasında bir önerileri oldu. O iyi bir başlangıçtır. Meclis’te temsil edilen siyasi parti liderleri veya yöneticileri ile bir araya gelinip politika üretiminde katkı sağlanmasında fayda vardır. Madem ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçildi, Başbakanlık makamı kalmadığına göre; o zaman bütün metinler üzerinde nerede Başbakanlık varsa oranın değişmesi lazım. Bunlar belirlenip Meclis’e getirmeleri lazım. Hükümetin ne düşündüğünü görmemiz lazım. O geldiği takdirde değerlendirmelerimizi yapacağız. Milletvekilliği seçimi, siyasi partiler yasası da gündeme taşınabilir. 

CHP DE KABUL EDERSE İYİ OLUR:

(Cumhurbaşkanı’nın liderlerle görüşmesi) Dış politika ve terör üzerinde durulur zannediyorum. CHP de bir davet söz konusu olduğunda kabul ederse yeni yasama yılında yeni bir başlangıç olur, iyi olur.

BEŞİKTAŞ

Şampiyonlar Ligi maçlarını takip ediyoruz. Grubun birincisi durumunda. Kartallar yüksekten uçuyor. Kartalın yalnız uçtuğunu biliyorum da kargaların sürüyle uçtuğunu duymamıştım.”

Kaynak: Milliyet, HÜürriyet