MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, perfüzyon teknikerleriyle Mecliste düzenlediği basın  toplantısında, okullarından mezun olan yardımcı sağlık personellerinin birçok  ortak sorunu olduğuna işaret etti.

Perfüzyon teknikerleri ve yardımcı sağlık personellerinin istekleri  konusunda MHP'nin önerilerini aktaran Yurdakul, "Önlisans eğitimleriyle yetkin  bir şekilde yetişen perfüzyon teknikerlerinin mesleklerini icra edebilmek için  karşılarına çıkartılan tüm engeller ortadan kaldırılsın." dedi.

Yurdakul, taşeron yöntemi ile sağlık alanında yürütülen personel  politikasından derhal vazgeçilip, asıl işi yapan eğitimli yardımcı sağlık  çalışanlarına acilen kadro verilmesini istedi.

Yurdakul, YÖK ile Sağlık Bakanlığı arasında bir köprü kurulması  gerektiğini belirterek, Türkiye'nin ihtiyacı olmayan sağlık alanındaki  programlara öğrenci alımının derhal durdurulması gerektiğini ve eğitimi yapılan  alanlarda sertifika uygulamalarını haksız bulduklarını söyledi. Tek arzularının  yapılan haksızlığın giderilmesi olduğunu aktaran Yurdakul, şunları kaydetti:

"Özel hastaneleri ilgilendiren yönetmeliklerdeki sertifikasyon şartı  kaldırılmış olsa perfüzyon teknikeri kardeşlerimizin de önemli bir sorunu ortadan  kaldırılmış olacak. Bu sayede mesleklerini icra edebilecek işlere  yerleşebilecekler."

Yurdakul'un açıklamalarının ardından perfüzyon teknikerleri de  yaşadıkları sorunları anlattı.