Yurdun dört bir yanından gelen bonzai kullanan gençlerin yürek yakan görüntülerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen uyuşturucu kullanımındaki artış ve gelen görüntüler endişe yaratıyor.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden basına sık sık yansıyan 'zombi'görüntülerinin nedeni ev yapımı uyuşturucu çıktı. Pahalı olan 'bonzai'yerine bazı otu ve kimyasallarla yapılan ucuz uyuşturucu gençler arasında salgın gibi yayılıyor. Ev yapımı zehir üçüncü kullanımda ise öldürüyor.

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplandırılması istemiyle soru önergesi hazırlayıp meclise sundu.

MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "Son yıllarda ülkemizde uyuşturucu veya sentetik uyuşturucular özellikle gençler tarafından sıklıkla kullanılmakta ve kullananların sayısı da maalesef gittikçe artmaktadır. Özellikle İstanbul'da neredeyse her gün gündeme gelen bonzai krizi manzaraları kameralara yansır hale gelmiştir. Gençlerin içler acısı hali Türk toplumunu derinden yaralamaktadır.

Ayrıca fiyatı artan Bonzai'nin yerine alternatif arayan bağımlıların iki ot ve bazı kimyasallarla üretilen ve üçüncü kullanımda kişinin hayatını kaybetmesine neden olabilen " ev yapımı uyuşturucu "ya yöneldiği haberleri yazılı ve görsel basında yer almaktadır." dedi.

Yönter, bu kapsamda meclise verdiği yazılı soru önergesinde; "2002-2016 yıllarında uyuşturucu tedavi merkezlerine yatarak veya ayakta tedavi için başvuru yapan hasta sayıları kaçtır? 2002-2016 yıllarında uyuşturucu bulundurmak ve temin etmek suçundan tutuklanma talebiyle emniyet birimlerimizden adliyeye sevk edilen zanlı sayıları kaçtır? Emniyet birimlerimizce uyuşturucu ile mücadelede yapılan operasyon sayısı kaçtır? Bu operasyonlarda 2002-2016 yıllarında ele geçirilen uyuşturucu miktarları ne kadardır? 2002-2016 yıllarında uyuşturucu kullanımı nedeniyle kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir?" diye sordu.

BONZAİ'NİN YERİNİ EV YAPIMI ZEHİR ALDI!!!

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis'e verdiği önergede şu soruları sordu: "Özellikle aileleri ve gençlerimizi uyuşturucunun zararları hakkında bilgilendirme adına hangi çalışmalar yapılmaktadır? Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2016 yılında ülkemizde kamu ve özel hastaneler bazında kaç adet uyuşturucu madde bağımlılığı tedavi merkezi bulunmaktadır? Bu merkezlerdeki yatak sayısı kaçtır?

Tedavi talebi ve uyuşturucu bağımlılarının takibi açısından tedavi merkezleri yeterli midir? Yeterli değilse tedavi merkezi sayısı neden artırılmamaktadır? Ev yapımı uyuşturucu yapımında kullanılan bitki türlerinin ithalatı ve satışında bir dizi sınırlamalar getirilmesi düşünülmekte midir? Ev yapımı uyuşturucu yapımında kullanılan bitki türlerinin aktarlardan bile kolaylıkla temin edilebildiği doğru mudur? Bu konuda alınan, alınması düşünülen önlemler nelerdir?"

Kaynak: Ortadoğu