MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yürüttüğü “Aday Belli, Karar Net” temalı mitingler her hafta bir şehirde devam ederken, Devlet Bahçeli’nin kurmay heyeti, MYK Üyeleri ve milletvekillerinden oluşan heyetlerde uzak yakın demeden mübarek vatan topraklarında halkla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

 Bu kapsamda, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantılarını yapmak, esnaf ve vatandaş ziyaretleri, açık hava toplantıları ile salon toplantılarını da kapsayan temaslarda bulunmak üzere Erzincan’daydı. 

 Kadim Türkmen şehri Erzincan’ın heyecanla karşıladığı MHP Heyeti, ziyaretlerine Kemaliye’de, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı toplantıyla başladı.

Burada gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Yaşar Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi Liderinin, sahaya inmesinin zillet cephesindeki tüm hesapları alt üst ettiğine değinerek, “MHP’nin her hafta Pazar günü bir şehrimizde mahşeri kalabalıklarla gerçekleştirdiği mitingler, spekülasyonu vazife edinmiş anket firmalarını tek kelimeyle perişan etti. Bilge Lider’in de kürsüden Türk’e yaraşır şekilde verdiği mesajlar, Türk düşmanlığını MHP karşıtlığıyla kamufle etmeye çalışan kirli çevrelerin hesaplarını daha şimdiden başlarına geçirdi. Ama daha bitmedi. Milliyetçi Hareket’in vazgeçilmezi olan dinamizmini ısrarla görmek istemeyen karanlık niyetlerinin tezgahlarını bozmaya, planlarını başlarına çalmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 Kemaliye’de salon toplantısının bitiminde ilçe merkezinde esnaf ziyaretine çıkan Yıldırım’a çok sayıda vatandaşın da eşlik etmesi gözlerden kaçmadı. Her dükkânı tek tek gezerek, Devlet Bahçeli’nin selamlarını ileten Yıldırım, küresel piyasaların tamamında bir daralma, bir gerileme olduğunu ancak Türkiye’nin doğru ve yerinde hamleleriyle bu krizi en az etkiyle geçirmeye başladığını, gezdiği şehirlerde de ekonomik canlanmanın fark edildiğini kaydetti.

 Kemaliye’deki ziyaretlerin ardından İliç ilçesinde açık hava toplantısında Erzincanlılar ile buluşan Yıldırım, “Türkiye’de bir kısım medya, sözüm ona anket şirketi ile birlikte, yalan yanlış propagandalarla, siyaseti dizayn etmeye çalışıyor.

Zillet’in işe yaramaz ortaklarının destek verip finanse ettiği bu senaryonun sonunun hüsranla neticeleneceğini aktaran Yıldırım, “Ülkemizde 2017 referandumu da dahil son üç seçimde anketeröristler, muhalefetin ‘yapamadığını’, ‘kendilerinin yapacağı’ iddiasıyla, kamuoyunu manüple etmek için çabalıyorlar. Bundan önce nasıl ki MHP’nin sarsılmaz surlarına çarptılarsa bundan sonrada o surların heybetinde sükutu hayale uğramaya devam edeceklerdir.” Diyerek MHP’nin oy oranlarını ısrarla düşük göstermeye çalışan anket şirketlerine tepki gösterdi.

 Yapılan konuşmalar sonrası, esnaf ziyaretine çıkan Yıldırım başkanlığındaki MHP heyeti halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin en kalbi selamlarını ileterek esnafın talep ve beklentilerini dinleyen Yaşar Yıldırım, 25 Eylül Pazar günü Erzurum’da yapılacak olan “Aday Belli, Karar Net” mitingine tüm esnaflar ile yurttaşları davet etti.

 Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma toplantılarını Erzincan’da sürdüren Yaşar Yıldırım, İlç’teki temaslarının ardından Kemah ve Refahiye’de hem ilçe teşkilatlarının düzenlediği toplantılara katıldı, hem ilçe merkezlerinde vatandaşlar ile esnafları ziyaret ederek, uzun süre sohbet etti.

 Cumhur İttifakı’nın seçimlerde iddialı olduğu için adayını çok önceden duyurduğunu söyleyen Yıldırım, “Zillet ittifakının durumu içler acısıdır. Kendisini sağda addeden beş parti, bir sol partinin, CHP’nin tahakkümü altındadır. Masanın kendisi Amerika’dan, örtüsü Avrupa’dan, sandalyeleri Kandil’den, maklubeleri de Pensilvanya’dan gelmektedir. Masayı kurup etrafına altı benzemezleri toplayanlar, hdppkkyı da örtünün altında saklayıp, kaset operasyonuyla CHP’nin başına geçen Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak için kolları sıvamışlar. Gelin görün ki masanın zavallı ortakları da kendilerini aday yapmak istiyorlar. Emin olun hanım kardeşlerimizin “gün”leri pis yedililerin gündemlerinden daha yoğun, daha anlamlıdır.” Dedi.

 “Ayasofya’nın minarelerinden bugün Ezanı Muhammedi huzurla okunuyorsa, Karabağ’ın bağlarında harı bülbül nazlı nazlı açıyorsa, Türk’ün deryası Akdeniz’de Türk donanmaları yüzüyor, Suriye’deki terör yuvaları bir bir dağıtılıyorsa bunun ardındaki kuvveti, arkasındaki kudreti tahlil etmekte fayda vardır.

 15 Temmuz akşamı şehitlerin şahitliğinde, bayrağın alı solmasın diye kurulan Cumhur İttifakı, bugün Türkiye’nin kazanımlarının baş mimarıdır. İstiklal bayrağını her çeşit rüzgara karşı açıp, Türkiye’yi çağlar ötesine taşıyan iradenin arkasında iki yiğit, iki Anadolu evladı vardır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Liderimiz Devlet Bahçeli!

 İşte biz bu yüzden adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, partimiz MHP diyoruz. “ sözleriyle Erzincanlıların coşkuyla takip ettiği konuşmasını sonlandıran Yaşar Yıldırım, Otlukbeli, Çayırhan ve Tercan’daki ziyaretlerini sürdürdü.

 İl il gezerek, ilçe ilçe dolaşarak, çalmadık kapı, sıkmadık el, dokunmadık gönül bırakmadık konuşan Yaşar Yıldırım, “Milliyetçi Hareket’i düşürmeden Türkiye’yi düşüremezler, Milliyetçi Hareket’i düşünmeden Türkiye üstüne planlar yapamazlar.” Diye konuştu.

 Erzincan’daki konuşmaları sık sık alkışlarla bölünen Yıldırım, “ MHP’yi kendilerince küçük düşürmeye çalışanlar, hakir görenler, Türk’ün cevheri aslisine düşman olan alçaklardır. Meydanlara sığmayan, şehirlerden taşan MHP mitingleri gösteriyor ki, vatan sahipsiz, Türk Milleti yalnız değildir. Herkes tekrar gördü ki MHP, MHP’den büyüktür!” dedi.