Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof, Dr. E.Semih Yalçın, Sözcü Gazetesi Yazarı Rahmi Turan'a açık mektup yazdı.

Yalçın'ın açık mektubu şu şekilde:

Sayın Rahmi Turan,

 Gazetecilik mesleğinin ilke ve gereklerini aşıp Türkiye’de herkese ve her kuruma ayar verme sevdasına düştüğünüz gözlerden kaçmıyor.

Son bir yıldır da kafayı özellikle MHP ile bozduğunuzu, MHP düşmanlığını fikrisabit hâline getirdiğinizi görüyoruz.

15 Temmuz gecesi ve sonrasında ülke bütünlüğü için hayati rol üstlenen, alçakça darbe teşebbüsüne aynı gece cesaretle karşı çıkarak kalkışmanın başarısızlığa uğramasını sağlayan MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli aleyhinde düşmanca yazılarınızı sürdürmeniz, hayra alamet değil. 

Ya aklını kaçırdınız ya da birtakım şer odaklarına hizmet ediyorsunuz.

Belki de geleneksel solculuk tarafınız ağır bastığı için insiyaklarınıza yeniliyorsunuz.

Gazetedeki köşenizi FETÖ’cülerin kışladan çaldığı tank gibi MHP’ye karşı maksatlı biçimde kullanıyor, nefret söyleminin bir başka şeklini partimiz üzerinde uygulamaya çalışıyorsunuz.

Biz de uygunsuz, seviyesiz, edebe mugayir ve tetikçi bir üslupla partimiz ve Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli hakkında sürekli olarak kaleme aldığınız yazılardan ötürü hak ettiğiniz cevabı her seferinde veriyoruz.  

Bütün ikazlarımıza rağmen sürdürdüğünüz saldırgan tavırdan ve her şeyi yanlış yorumlamanızdan, artık bunama emareleri gösterdiğiniz anlaşılıyor.

Nitekim bir süre önce size verdiğimiz cevaplardan birinde, biraz da müstehzi ve ironik bir tarzda yaşlılığınızın hatırlatılmasından ve bu yüzden MHP’de gelecekteki bir genel başkan değişikliğini görmeye ömrünüzün yetmeyeceğinin vurgulanmasından, keçiden süt sağarcasına “ölüm tehdidi” çıkardınız.

Böylece hem kamuoyu önünde ucuz kahramanlık yaptınız hem de aşağılanmış ve kırılmış egonuzu tamire çalıştınız.

Aslında bizim alaycı değerlendirmelerimizden korkup Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’ya,  hakkındaki her yazınızda bir araba aşağılayıcı cümle kullandığınız, rezil ifadelerle hücum ettiğiniz Sayın Devlet Bahçeli’ye hitaben şikâyet mektubu yazdırdınız.  

Hem MHP Genel Başkanı aleyhinde kampanya yürütüyor hem de Sayın Devlet Bahçeli’ye şikâyet ve “korunma” mektubu göndertiyorsunuz.

Bu, zavallılıktır Sayın Turan!

Başkalarının onurunu düşünmeden kalem oynatanların, layık olduğu karşılığı görüp onurları incindiğinde “onur üyeliği”ni hatırlaması ve bundan medet umması ne kadar da acınası bir durumdur!  

Hak ettiğiniz cevaplar karşısında fazlasıyla ezik bir duruma düşmüş olmalısınız ki daha çok rüsva olmayı göze alıyor, çizilen karizmanızı yeni ve biçare saldırılarla düzeltmeye, yerle bir olan prestijinizi kurtarmaya çabalıyorsunuz. 

Size verdiğimiz ağır cevapların altında ezilip kalmamak için sürekli ipe sapa gelmez iddialar ve ağır hakaretler içeren yeni yazılar döşeniyorsunuz.

Tabii partimizden aldığınız okkalı cevaplar, alışık olmadığınız bir durum.

Zira kendinizi dev aynasında görüyorsunuz. 

Bugüne kadar hep pohpohlanmış, methedilmiş, göklere çıkarılmışsınız. Kimse sizin yüzünüze gerçek aynasını tutmamış. 

Ama MHP ile kavgaya girince asıl suretiniz göründü.

Bizim gözümüzde Rahmi Turan’ın; bırakınız Türk lirasını, 1 d(rahmi)lik bile değeri yok.

Bunu millet de anlayacak.

Madem bütün ikazlarımıza rağmen bir yandan Genel Başkanımıza dil uzatma edepsizliğini sürdürüyor bir yandan da MHP’nin iç meselelerine burnunuzu sokuyorsunuz, biz de her defasında kıratınıza uygun tarzda cevap vereceğiz.   

“Dilim seni dilim dilim dileyim, başıma geleni senden bileyim.” diyeceğinize, saldırgan ve tetikçi üslupla MHP aleyhinde yazılar kaleme almakta ısrar ettiğiniz sürece; biz sizi daha çok rezil etmeye, hakkınızı avcunuza koymaya devam edeceğiz.

Böylece itibar ve onuru lekeleme cüretinin ne anlama geldiğini bizzat yaşayarak öğreneceksiniz.

Sürekli ve maksatlı saldırganlığınız karşısında hiç kimse ve hiçbir kurum MHP’nin sessiz kalmasını beklemesin.  

Partimiz ve Genel Başkanımız hakkında canınızın istediğini yazacaksınız, her türlü hakarete cüret edeceksiniz, biz karşılığını vermeyeceğiz; bu mümkün mü?

MHP olarak size hak ettiğiniz cevabı vermemizin, birilerinin iddia ettiği gibi gazetecilere yönelik fiziksel şiddeti tırmandırmakla ilgisi yok.

Dilini, üslubunu, bulunduğu mevkii ve mesleğini şiddete, kişisel husumetlerine alet edenlerin uğrayacağı akıbet; misliyle mukabeledir.

Eden, bulur.  

MHP; medyadan gelen haklı ve yapıcı eleştirileri daima saygıyla karşılamakta, gazetecilik mesleğine değer vermekte; medya mensuplarının mesleklerini hakkıyla ifa etmesinin, demokrasinin gereği olduğuna inanmaktadır.  

Ancak gazetecilikte edindiği yeri ve prestiji kullanarak MHP’nin itibar ve haysiyetine saldırmanın, MHP düşmanlığı yapmanın, MHP’yi ele geçirmeye çalışan FETÖ’cülere zımnen destek vermenin demokratik eleştiri olarak kabul edilmesi mümkün değildir.

Sizin saldırgan satırlarınızda haklı bir gazeteci eleştirisi de yoktur ki önem verip ders çıkarıp tahammül edelim.

Biz size mektupla tokat atmaktan yorulduk ama siz sille yemekten usanmadınız Sayın Turan.

Bu işin bağımlısı hâline geldiniz, sanırım.

Siz işkembe-i kübradan sallayarak MHP aleyhinde değerlendirmeler yapmaya devam ettikçe biz de sizi kelimelerle döveceğiz.

Bilesiniz. 22.10.2016