Yalçın konuyla ilgili, her konuda istismarcılığa tenezzül etmenin öteden beri CHP sözcülerinin ve Can Ataklı türünden destekçilerin huyu olduğunu  belirtirken şunları kaydetti;

DEVR-İ SABIK ANLAYIŞLA HAREKET ETMEK

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Amasra’daki maden kazasının acılarından siyasi çıkar üretmeye kalkanlar hakkındaki haklı tenkitlerine tahammül edemeyen Can Ataklı, istismarı hışımla savunmuş.

Her meselede devr-i sabık anlayışıyla hareket etmek, eski olayları ve acıları birbirine bağlayıp deşeleyerek her konuda istismarcılığa tenezzül etmek, öteden beri CHP sözcülerinin ve Can Ataklı türünden destekçilerin huyudur.

MHP, ZİLLETE VE ŞAKŞAKÇILARINA ARSIZCA MENFAAT DEVŞİRMELERİNE MÜSAADE ETMEYECEKTİR

Sayın Devlet Bahçeli, her zaman sözünün arkasında durmuş tutarlı bir siyaset adamıdır. Soma’da vaktiyle yaşanan facia hakkındaki değerlendirmelerini de inkâr edecek değildir. Ama önemli olayların kategorik olarak, yerinde ve zamanında ele alınması da ahlaki bir sorumluluktur.

Amasra’daki elim maden kazasında ihmali belirlenenlerin tespit edilerek gereken yasal işlemlerin yapılması; elbette her kesimin ortak arzusudur. Ancak MHP, zillet ittifakının ve şakşakçılarının ortak acılardan arsızca politik menfaat devşirmesine müsaade etmeyecektir."