MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, EtikHaber'e özel açıklama yaptı. Yalçın açıklamasında,"Şurası da bir hakikattir ki Mehmet Yılmaz gibiler bulundukları mevkide MHP’yi zarara uğratmaya yönelik çabalarında ellerine geçen hep hava ile cıva olmuştur.  Yaydıkları kötü kokular, MHP’den çok siyasetin doğal deviniminden rahatsız olmayan toplumu rahatsız etmiştir. Mehmet Yılmaz’a soruyoruz; “senden ne halt olur, bir de bunu yaz”."dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Medyanın Mabadındaki MHP Muarızları hakkında EtikHaber’e özel açıklama yayınladı.

MHP'li Yalçın'ın açıklamaları şu şekilde:

31 Mart yerel seçimleri sonrasında adaylar ve liderler arasındaki siyasi atışma ve tartışmalar devam etmekte ve herkes eteğindeki taşları dökmektedir.

Tartışmaların dozu zaman zaman sertleşse de Türk milleti bunların arkasındaki sadet ve maksadı çok iyi gözlemleyip yüksek basiretiyle okumuş ve yerel seçimlerde nihai temayülünü ortaya koymuştur.

Yerel seçim sonrasında Türkiye’nin artık alışıp kanıksadığımız gerçeklerini tersyüz etmek, siyaset sahnesindeki bu olumlu manzarayı bir husumet ortamına çevirmek isteyenler çıkmaktadır.

Özellikle birtakım maksatlı sözde toplum bilimci ve hikâyeden entelektüellerle saman çöpünden yazarlar, derhâl sahne alarak fırsatçılık yapmaktadır.

Bunların önemli bir kısmı; MHP düşmanlığından beslenen, Ülkücülere husumetini izhar ederek psikolojik tatmine ulaşabilen kifayetsiz muhterislerle iktidarsız geçkinlerdir.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığımız Kızılcahamam toplantılarında hem toplumsal sorunlar ve siyasi konularla ilgili görüşlerini dile getirmiş hem de bazı önemli hususların altını çize çize mesajlar vermiştir.

Bu mesajlar arasında, millî mutabakat zemininde vücuda gelen Cumhur İttifakı hukukunun taşıdığı önem ve bunu dikkate almayan bazı çaylak politikacıların hataları yer almıştır.

Sayın Devlet Bahçeli; Cumhur İttifakının sadece geçici bir siyasi birliktelikten ibaret olmadığı, Türkiye’nin 2023 hamlesinin başarılabilmesi için milletten yetki alındığını ifade ederek Cumhur İttifakının büyük bir titizlik ve anlayış birliğiyle oluşturulduğuna vurgu yapmıştır.

Sayın Devlet Bahçeli’nin uyarılarından muhataplarının gereken dersi çıkardığına, verdiği politik mesajların adresine ulaştığına şüphe yoktur.

Ne var ki Sayın Genel Başkanımızın ikaz ve sert eleştirilerinin hedefi belliyken medyadaki bazı MHP muarızları için davul zurna bile az gelmektedir.

Bu gibiler; anlamadan dinlemeden, meselenin aslını araştırıp soruşturmadan gereksiz konuşmakta-yazmakta, destursuz saldırılarda bulunmaktadır.

Tabiatıyla da halk şöyle demekten kendini alamamaktadır:

“Devlet Bahçeli nereye vuruyor, ses nereden çıkıyor!”

Hakikaten Sayın Devlet Bahçeli siyaset acemilerine, kendini, yerini ve sorumluluğunu bilmezlere vurmakta; ses ise medyanın mabadından çıkmaktadır.

Medyanın arkasında yer alan ve öteden beri MHP muarızı olmayı kendilerine meşgale edinen bir takım yazar taslakları; öteden beri aynı boş davula vurmakta, aynı telden çalmaktadır.

Bütün kötü kokular, bunların üzerinden topluma ve atmosfere salınmaktadır.

Sosyal bünyedeki bütün rahatsızlıklarla, siyaset sahnesindeki gelişmelerle ilgili vücudun herhangi bir yerinden tepki gelmeden önce; medyanın mabadından aksülameller yükselmektedir.

Gündeme metan gazı gibi kötü kokular yayan, sosyal bünyenin tepkisini bile beklemeden ses veren medya mabadındaki yazarlar arasında önde gelen isimlerden biri de Mehmet Yılmaz’dır.

MHP siyasette nereye vurursa vursun, ses Mehmet Yılmaz gibi medyanın gerisine konumlanmış, itilmiş, kakılmış tiplerden gelmektedir.

Bu Mehmet Yılmaz, kamuoyunda MHP’yle ilgili algılara herkesten önce yön vermeyi, hatta MHP’nin açtığı bazı tartışma ve polemiklere gönüllü taraf olmayı pek sevmektedir.

M. Yılmaz’ın içinde bir erik kurusu, MHP’ye ve Ülkücülere karşı sebebini sadece kendisinin bildiği hastalıklı ve yerleşik bir düşmanlık bulunduğu aşikârdır.

Şurası da bir hakikattir ki Mehmet Yılmaz gibiler bulundukları mevkide MHP’yi zarara uğratmaya yönelik çabalarında ellerine geçen hep hava ile cıva olmuştur.

Yaydıkları kötü kokular, MHP’den çok siyasetin doğal deviniminden rahatsız olmayan toplumu rahatsız etmiştir.

Mehmet Yılmaz’a soruyoruz; “senden ne halt olur, bir de bunu yaz”.