"İPlikçi başına sesleniyoruz! Siz zilletin dibi olarak isteseniz de Cumhur İttifakının ahengini bozamazsınız." açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, "Eğer Müslüman Türk milletine seslenip karşılık görmek istiyorsan, onun sicilli düşmanlarıyla aynı paralelde yürümeyeceksin." ifadelerini kullandı. Yalçın'ın açıklaması şöyle;

"Zilletin küsuratı İP ve Müdiresi, bugün yine Meclis kürsüsünde saçmaladı. İP Müdiresi aynı tas, aynı hamam… Aynası kirli, tarağının dişleri kırık… Müdire Akşener, köşeye sıkıştığı her durumda Türk milletinin en hassas olduğu değerleri, duyguları ve inançları istismar ediyor.

Hakkındaki değerlendirmelere cevap verirken;siyasi hüviyetinin değil, cinsiyetinin ve kadın fıtratının arkasına saklanıyor. Herkes çok iyi bilir ki siyaset, cinsiyeti olmayan bir meslektir. Politikacının kadını erkeği olmaz. Bu işi yapıyorsanız cinsiyet ayrımı yapmayacaksınız.

Kadınlığının arkasına sığınıp bize her türlü lafı sayacaksın, milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarına “kereste” tabirini reva görerek hakaret edeceksin, sonra da hanım hanımcık Türk kadını olarak görülmeyi bekleyeceksin. Yok, öyle yağma!

Zilletin vesairesi olan Müdirenin ağzına pek yakışan hakaretlerini şiddetle kınıyor, kendisine aynen iade ediyoruz. Türk kadınına yaraşır terbiye, incelik, vakar ve haysiyetten yoksun, odun gibi kaba cümlelerini kınıyoruz.

İPlikçi başına sesleniyoruz! Siz zilletin dibi olarak isteseniz de Cumhur İttifakının ahengini bozamazsınız. Eğer Müslüman Türk milletine seslenip karşılık görmek istiyorsan, onun sicilli düşmanlarıyla aynı paralelde yürümeyeceksin.

Müslüman Türk milletinin bekasını hedef alan vatan hainleriyle kahvaltı hayalleri kurmayacaksın. Bölücü terör örgütünü sözde “Kürt siyasi hareketi” olarak nitelendirip onun meşruiyet kazanması için altyapı hazırlayarak ihanetin yollarına asfalt döşemeyeceksin.

HDP’ye oy veren seçmenleri bahane edip, HDP konusunda yavaş yavaş itirazdan inkıyada, karşıtlıktan ortaklığa doğru ilerlemeyeceksin.

İP; hem kendi seçmenlerini, hem de kamuoyunu HDP/PKK ile politik kaderdaşlığa alıştırmaya çalışıyor. Oysa HDP seçmeninin önemli bir kısmı örgütten şikâyetçi. Artık çok sayıda anne ve baba, HDP Diyarbakır il binası önünde çocuklarını bölücü örgütten kurtarmak için eylem yapıyor.

İP’liler; Gazeteci Mustafa Kartoğlu’nun tabiriyle meseleyi seçmene bağlayıp HDP/PKK konusunda tahammül üretiyorlar, oradan da rızaya konumlanacaklar. Böylelikle İP, PKK’nın siyasi kanadının eylem ve tutumlarını meşrulaştırma inşasına yavaş yavaş taş ve çimento taşıyor."