MHP genel başkan yardımcısı Yalçın, "Başkanlık sisteminin referanduma gitmesi durumunda MHP inandığını söyleyecek" açıklamasında bulundu. Yalçın, "Bizi çarpıtıyorlar" diyerek CHP'ye tepki gösterdi.

Olası bir referandum durumunda "evet-hayır arasına sıkışmayacağız" diyen Yalçın, CHP'ye "olayları çarpıtıyorlar" suçlaması yöneltti.

CNN Türk'ün canlı yayınına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın şunları söyledi:
"Sayın Genel Başkanımız grup toplantısında yaptığı konuşmada referandum hakkında ne demek istediğini altını çize çize söyledi. CHP bizi hiç dinlememiş ya da çarpıtıyor. MHP parlamenter sistemden yana olduğunu defalarca söyledi. Biz 47 yıllık bir hareket olarak bu değerlere sahip olduğumuzu net olarak söylüyoruz. Karşı taraf dediklerimizi anlamadan bizi suçluyorlar.

MHP olarak biz sistemin aksıyan yönlerini iyileştirmek için çalışmak istiyoruz. Fiili durum devam ederse kaos meydana gelir. Yeni bir darbe ile karşılaşabiliriz. İlgili şahsiyetler ne söylediğimizi anlamakta güçlük çekiyorlar. İktidar partisi farklı düşünüp bir sistem değiştirmek istiyorsa bunun konuşma yeri Meclis'tir. Tasarıyı Meclis'e getirsinler bir bakalım. Oylamaya sunulur, yeterli sayıyı bulurlarsa referanduma gidilir.

Olası bir referandumda iktidar da, ana muhalefet de, MHP olarak biz de görüşlerimizi belirtir, bunu millete sunarız. Referandum evet ve hayır arasına sıkışmayacak. MHP kendi inandığını söyleyecek. Yani parlamenter sistemin iyi olduğunu söyleyecek. AKP içinde, CHP içinde MHP içinde de farklı düşünceler olabilir.

15 Temmuz bir milatsa ülkenin normalleşebilmesi için bir takım düzenlemelerin olması lazım. Millete sorulmasından korkulmaması gerekir. Bir parti hadi millete soralım denildiğinde neden korkar. Bakalım AKP partili cumhurbaşkanlığı mı, yarı başkanlık sistemi mi Meclis'e sunacak. Bizde tasarıya göre düşüncelerimizi sonra söyleyeceğiz. Bu ülkenin normalleşmesi isteniyorsa bunun yeri Meclis'tir ve milletin sinesidir."